Αντιδράσεις, διαμαρτυρίες και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στα Φιλιατρά η φαεινή ιδέα, προφανώς κάποιου φωστήρα του Δήμου Τριφυλίας, να ποτίζουν κάθε απόγευμα την πρασινάδα στη μία και μοναδική παιδική χαρά της πόλης, στην κεντρική πλατεία, με συνέπεια να γίνεται «μούσκεμα» ο τόπος, αλλά και τα παιδάκια!
Το πότισμα της πρασινάδας στην παιδική χαρά, τις δύο – τρεις τελευταίες εβδομάδες, κάθε απόγευμα την ώρα που στο χώρο βρίσκονται παιδιά, αν μη τι άλλο, προκαλεί και τον κοινό νου, αλλά και την οργή γονέων και απλών πολιτών. «Από τις είκοσι τέσσερις ώρες της κάθε μέρας, δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για πότισμα της πρασινάδας κάποια άλλη στιγμή, πρέπει σώνει και καλά το πότισμα να γίνεται κάθε απόγευμα την ώρα που η παιδική χαρά είναι γεμάτη;», αναρωτιούνται στα Φιλιατρά και, πραγματικά, απορούν! Απορούν, δε, ακόμη περισσότερο που, παρά τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες τους στους αρμοδίους της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών, στο δημοτικό κατάστημα της πόλης, κανείς δεν έχει ευαισθητοποιηθεί και ανταποκριθεί!
Τονίζεται ότι δεν είναι λίγες οι φορές που εκεί που παιδιά παίζουν αμέριμνα και χαίρονται την καλοκαιρία του απογεύματος της εποχής, ανοίγουν ξαφνικά τα νερά και βρέχονται, με τελευταίο τέτοιο συμβάν να σημειώνεται προχθές, οπότε παιδάκι έγινε μούσκεμα, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε βραχεί ένας παππούς!
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η μία και μοναδική παιδική χαρά, στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου μπορούν γονείς και παππούδες – γιαγιάδες να βγάλουν βόλτα για παιχνίδι τα παιδάκια.
Με τη φαεινή ιδέα του ποτίσματος της πρασινάδας, στο χώρο, κάθε απόγευμα, δεν είναι δυνατόν να παίξουν εκεί τα παιδάκια και να χαρούν. Ουσιαστικά, ο Δήμος Τριφυλίας, αφαιρεί το δικαίωμα του παιχνιδιού από τα παιδάκια και αναγκάζει γονείς και παππούδες – γιαγιάδες να κάνουν βόλτες, έτσι άσκοπα, στην πλατεία, κι αφού αυτές οι βόλτες πέρα δώθε δεν προσφέρουν τίποτα το ιδιαίτερο στα παιδάκια, να πηγαίνουν σε μικρούς παιδότοπους που έχουν καφετέριες ή ίσως και να υποβάλλονται στην ταλαιπωρία και με κόστος, χρηματικό και σε χρόνο, της μετακίνησης σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας, όπως Αγρίλη, Αγία Κυριακή, Μάραθο, Κυπαρισσία, για να παίξουν άνετα και χωρίς να γίνουν μούσκεμα τα παιδάκια!
του Ηλία Γιαννόπουλου