Νίκη Μπακογιάννη: «Οι Καλαματιανοί αγαπούν τον αθλητισμό…»

Νίκη Μπακογιάννη: «Οι Καλαματιανοί αγαπούν τον αθλητισμό…»

Για μια ακόμη εβδομάδα συνεχίζεται το Camp του ΑΟ Ακρίτας Καλαμάτας, στο οποίο έρχονται μετά από πρόσκληση της διοίκησης του Καλαματιανού συλλόγου, Ολυμπιονίκες.
Αυτή την περίοδο – είναι η έβδομη εβδομάδα – στο camp συμμετέχει η Νίκη Μπακογιάννη, με τόσες διακρίσεις στο άλμα εις ύψος.
Η Ολυμπιονίκης του στίβου, βρέθηκε την Πέμπτη στο Δημοτικό  Στάδιο Παραλίας, συνοδευόμενη από την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Ολυμπιονίκη με την Εθνική Ομάδα Πόλο, Βούλα Κοζομπόλη και τον έφορο στίβου του Ακρίτα Πέτρο Παπαδόπουλο.
Η κα Μπακογιάννη επέβλεψε την πρώτη προπόνηση των παιδιών στο στίβο και τα μύησε στο αγώνισμα του άλματος εις ύψος.
Στην προπόνηση παραβρέθηκαν η αρχιπροπονήτρια στίβου του Ακρίτα  Ευαγγελία Ντόλου και η Καλαματιανή πρωταθλήτρια στο αγώνισμα των 1.500 μ. Ελένη Θεοδωρακοπούλου που ανήκει στην ΑΕΚ.
Τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα που βρέθηκε κοντά τους η Νίκη Μπακογιάννη και άκουγαν με μεγάλη προσοχή τις συμβουλές της.
 
Η Ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, δήλωσε τα εξής: «Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Καλαμάτα. Συμμετείχα αρκετές φορές στο Διεθνής Μίτινγκ Στίβου “Τα Παπαφλέσσεια” και η τελευταία φορά που αγωνίστηκα εδώ ήταν το 1996 ή 1997. Με μεγάλη μου χαρά συμμετέχω στο camp του Ακρίτα Καλαμάτας. Θα μυήσω τα παιδιά στο άλμα εις ύψος, το αγώνισμά μου. Τα παιδιά που παίρνουν μέρος στην προπόνηση μπορούν να γραφτούν στο Σύλλογο και δεν ξέρεις, αν με πολλή δουλειά, κάποιο φτάσει ψηλά και γιατί όχι να γίνει Ολυμπιονίκης. Ταλέντα στο στίβο πάντα υπάρχουν. Είτε υπάρχει κρίση είτε όχι, εμείς θα βρισκόμαστε στα στάδια.
Ο Ακρίτας Καλαμάτας έχει επιτυχίες στο βόλεϊ και πριν λίγο καιρό ξεκίνησε το τμήμα στίβου. Εύχομαι να έχει και αυτό διακρίσεις.
Κλείνοντας, έχω να επισημάνω ότι οι Καλαματιανοί αγαπούν τον αθλητισμό και με χαρά βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στο camp του Ακρίτα Καλαμάτας. Με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Ολυμπιακή Ακαδημία, πηγαίνουμε σ’ όλη την Ελλάδα».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα Πόλο Βούλα Κοζομπόλη (είναι μεσσηνιακής καταγωγής), ανέφερε τα εξής: «Αυτή την περίοδο διεξάγεται στο Καζάν της Ρωσίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου και οι χώρα μας έχει πολλές διακρίσεις. Πιστεύω ότι και στη συνέχεια της διοργάνωσης θα έχουμε σημαντικές επιτυχίες.
Πρώτη φορά συμμετέχω στο Camp του Ακρίτα. Ο Πέτρος Παπαδόπουλος είναι η ψυχή του Συλλόγου.
Ο Ακρίτας ας δημιουργήσει και τμήμα υγρού στίβου. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από τα παιδιά. Δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι αθλούνται θα γίνουν πρωταθλητές ή Ολυμπιονίκες. Με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών πηγαίνουμε σ’ όλη την Ελλάδα για να μεταδώσουμε τις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού».
Ο έφορος του τμήματος στίβου του Ακρίτα σημείωσε: «Το camp του Συλλόγου συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Το καθετί καινούργιο έχει το στοιχείο της πρόκλησης. Δίπλα μας έχουμε την αρχιπροπονήτρια στίβου Ευαγγελία Ντόλου, που αγωνιζόταν με τη Νίκη Μπακογιάννη και την πρωταθλήτρια στα 1.500 μ. Ελένη Θεοδωρακοπούλου.
Όταν έχεις το καλύτερο υλικό, θα φτιάξεις καλό κέικ.
Το camp θα διαρκέσει 10 εβδομάδες και είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση των παιδιών».