Πιάνουν δουλειά στο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ομιλίας Τσίπρα και εκλογών

Πιάνουν δουλειά στο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ομιλίας Τσίπρα και εκλογών

Από το βράδυ της Κυριακής, οπότε και έγινε γνωστή η λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, εκείνο που επιχειρείται να ανιχνευτεί είναι αν υπάρχουν «τριγμοί» στο εσωτερικό του κόμματος εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.
Βέβαια, και χωρίς μεγάλο ρίσκο, κάποιος μπορεί να καταθέσει ότι υπήρξαν και μουρμούρες και δυσαρέσκεια. Η θέση του γράφοντος δεν είναι υπέρ των από… μηχανής θεών ούτε ότι ένα ψηφοδέλτιο αδυνατίζει ή ενισχύεται, αν κατέβει υποψήφιος ένας υπουργός.
Κάποιο συμβολικό όνομα με ιδιαίτερη πολιτική αξία ίσως βοηθούσε περισσότερο στη συσπείρωση. Σε κάθε περίπτωση, τον πρώτο λόγο θα πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινωνίες.
Σε ό,τι αφορά, τώρα, τα όσα ανακοινώθηκαν από συζητήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δε διαπιστώσαμε και ιδιαίτερη ενόχληση με αυτά που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή. Γράφαμε και το Σάββατο ότι η αποχώρηση των Θανάση Πετράκου και Έλενας Ψαρρέα από το ΣΥΡΙΖΑ θα ανάγκαζε την αρμόδια επιτροπή να προβεί σε περαιτέρω ενίσχυση του ψηφοδελτίου. Κι αυτό έγινε με έναν πρώην υπουργό (Γιώργος Κατρούγκαλος), αλλά και ένα γενικό γραμματέα (Αλέξης Χαρίτσης) που διαχειρίστηκε το κρίσιμο θέμα του ΕΣΠΑ.
Εν τω μεταξύ, στις πρώτες του δηλώσεις προχώρησε ο Τριφύλιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου. «Θα είμαι υποψήφιος στη Μεσσηνία, δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτιμήθηκε ότι θα ενίσχυα το κόμμα περισσότερο σε αυτή την περιοχή», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και την Κέλλυ Κοντογεώργη ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Εκτίμησε ότι «ο κόσμος που εμπιστεύθηκε τον Ιανουάριο τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη μουδιασμένος λόγω του αναγκαστικού συμβιβασμού του μνημονίου, αλλά αυτός ο κόσμος δε θέλει επιστροφή στο παρελθόν και τα κόμματα της διαπλοκής.
Θεωρώ ότι όλα θα κριθούν τις τρεις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές και δεν πρέπει να θεωρείται η αυτοδυναμία άπιαστος στόχος».
Ο κ. Κατρούγκαλος απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ., τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατό να ονομάζει ο Βαγγέλης Μειμαράκης κάποιον ψευτάκο και μετά να θέλει να συνεργαστεί μαζί του» και πρόσθεσε: «Η διαπλοκή θέλει μεγάλο συνασπισμό για να ευνουχίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδύνατον να συνεργαστούμε με το μπλοκ των δυνάμεων της διαπλοκής.
Υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από τον Γ. Κατρούγκαλο, στο ψηφοδέλτιο είναι επίσης κατά εκλόγιμη σειρά: Γιώτα Κοζομπόλη- Αμανατίδη, Πέτρος Κωνσταντινέας, Αλέξης Χαρίτσης, Ιωάννα Μαραβελή, Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος και Ηλίας Μπουντουβάς.  

Του Αντώνη Πετρόγιαννη