Κλίμα έντασης ήταν εκείνο που επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Πέραν εκείνης μεταξύ των Γ. Τσώνη και Στ. Αναστασόπουλου, υπήρξαν κι άλλες μεταξύ του κ. Αναστασόπουλου και προέδρου Τοπικής Κοινότητας, αλλά και του τελευταίου με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συζήτηση της πρόσληψης της προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας, διακόπτοντας τον κ. Αναστασόπουλο, ο οποίος αντέδρασε. Αστραπιαία παρενέβη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρ. Χριστόπουλος, ζητώντας από αυτόν της Κοινότητας να σεβαστεί τη διαδικασία και να μη διακόπτει, αλλά ο πρόεδρος της Κοινότητας συνέχιζε απτόητος.
Σε πολύ πιο έντονο ύφος ο κ. Χριστόπουλος ζήτησε σεβασμό στη διαδικασία και από όσο μπορέσαμε να αντιληφθούμε, ο πρόεδρος της Κοινότητας βγήκε από την αίθουσα.
Η φραστική διαμάχη των δύο τελευταίων συνεχίστηκε, όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. με την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αποχώρησε προσωρινά από την αίθουσα και εκείνος της Κοινότητας, ο οποίος τον συνάντησε στην είσοδο, ανέβασε σημαντικά τους τόνους.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι υπήρχε πιθανότητα χειροδικίας, παρενέβησαν δημοτικοί σύμβουλοι, εξαλείφοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
–
Βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Παιδείας, Νικ. Φίλη, χρησιμοποίησε σε τοποθέτησή του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γ. Δαβίλλας, αναφορικά με τις απόψεις του πρώτου περί της γενοκτονίας των Ποντίων.
Κι επειδή σταμάτησε λίγο απότομα, ο δήμαρχος Γ. Τσώνης θέλησε να μάθει αν υπάρχει κάποιο αίτημα. Ο κ. Δαβίλλας τού απάντησε πως θα ήθελε να θέσει θέμα έκδοσης ψηφίσματος, αλλά δεν το έπραξε σεβόμενος τις πιθανές αντίθετες απόψεις συμβούλων της πλειοψηφίας.
Τελικά, ύστερα από διάφορες απόψεις που διατυπώθηκαν, το θέμα θα συζητηθεί αύριο το πρωί, κατά τη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα έρθει με τη μορφή ψηφίσματος.
-Πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης για την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης έκανε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Σπ. Κρασσακόπουλος, την οποία σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στ. Αναστασόπουλος, λέγοντας: «Χαίρομαι που κάνει αυτή την πρόταση Συριζαίος».
Χ.Χ.