Κατάληψη ξανά σε σχολείο της Μεσσηνίας

Κατάληψη ξανά σε σχολείο της Μεσσηνίας

«Το μέλλον το δικό μας δεν είναι παιχνίδι δικό σας» είναι το σύνθημα – μήνυμα στο πανό που ανάρτησαν χθες το πρωί οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, προχωρώντας σε κατάληψη!
Οι μαθητές προέβησαν σε αυτή τη δυναμική αντίδραση και μορφή κινητοποίησης για μια σειρά από υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του, αλλά και με τις βεβιασμένες αλλαγές και ανατροπές που επήλθαν στην ύλη και τα μαθήματά τους στη μέση της χρονιάς, αφού προηγουμένως ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της μαθητικής τους κοινότητας.
Οι ίδιοι μιλούν για δίκαια αιτήματα και προβλήματα, γενικά για την Παιδεία και συγκεκριμένα για το Επαγγελματικό Λύκειο, ενώ τονίζουν τις αδικίες που υφίστανται σε σχέση με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου. Με την κατάληψη και τον αγώνα τους, ενώνουν τις δυνάμεις και τη φωνή τους με τους συμμαθητές τους στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, που έχουν ξεσηκωθεί, διεκδικώντας και απαιτώντας από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σοβαρά τα προβλήματα, να δρομολογήσει – νομοθετήσει λύσεις και να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος τους.
Μιλώντας στο «Θ», ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, Στέλιος Κορωναίος, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε την κατάληψη, γιατί έχουμε ένα σοβαρό αίτημα, το οποίο είναι ότι έχουν αλλάξει την ύλη στον Τομέα της Οικονομίας, Γ’ Οικονομίας. Τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν μέχρι τις Πανελλήνιες και τα φροντιστήρια και όλα τα λεφτά που έχουν χαλάσει για την προετοιμασία έχουν πάει στράφι και πρέπει να χαλάσουν τώρα τα διπλάσια λεφτά. Εμείς ζητάμε από το υπουργείο να αλλάξει πάλι την ύλη, να τους βάλει την προηγούμενη, ώστε να μπορέσουν να γράψουν Πανελλήνιες. Το επόμενο βασικό αίτημά μας είναι ότι έχει σταλεί ένα χαρτί που λέει ότι τα παιδιά των ΕΠΑΛ δεν μπορούν να περάσουν σε Στρατιωτικές Σχολές και τα παιδιά του Γενικού μπορούν να περάσουν με πολύ λιγότερα μόρια, από τα παιδιά του ΕΠΑΛ, σε διάφορες Σχολές. Αυτό είναι άδικο και πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Εμείς θέλουμε να μας αλλάξουν την ύλη και να κάνουν ό,τι πιο καλό μπορούν για εμάς».