Άλλαξε την ιστορία με τα… τσολιαδάκια ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας


Στις εκδηλώσεις για την 23η Μαρτίου το μείζον είναι η συμμετοχή και όχι η στολή, τόνισε

Η προτροπή της Δημοτικής Αρχής να μην παρελάσουν μαθητές στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό, αν δε φορούν παραδοσιακή ενδυμασία, που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Ένωση Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, υπήρξε θέμα συζήτησης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η αναφορά έγινε από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρη Οικονομάκο, ο οποίος σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν να ζητείται να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο ο ήδη περιορισμένος οικογενειακός προϋπολογισμός. Κι αν επιμένει η Δημοτική Αρχή, ζήτησε από την ίδια να αναλάβει το κόστος.
Η απάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα ήταν μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις. Στην αρχή σημείωσε ότι η επίσημη παρέλαση των σχολείων γίνεται στις 25 Μαρτίου. Στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της Καλαμάτας, δύο ημέρες νωρίτερα, υπάρχει ένα είδος θεατρικού δρώμενου, και με βάση αυτή τη λογική, αφού οι συμμετέχοντες είναι ντυμένοι με ρούχα τη εποχής του 1821, ζήτησε κάτι ανάλογο από τους μαθητές των σχολείων.
Συμπλήρωσε, όμως, ότι όποιος δεν έχει την εθνική ενδυμασία, ας πάει στην παρέλαση και με γαλανόλευκα ρούχα, σημειώνοντας έτσι ότι δεν επιμένει στην παραπάνω απόφαση.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με τους διευθυντές εκπαίδευσης και δεν επιμένει στην απόφασή του. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει προσπάθεια για να αναβαθμίσει τις εκδηλώσεις για την 23η Μαρτιου.
Ανάλογη θέση πήρε και σε χθεσινές του δηλώσεις, στις οποίες τόνισε ότι το μείζον θέμα είναι η συμμετοχή των μαθητών στις εκδηλώσεις και όχι η ενδυμασία τους, την οποία χαρακτήρισε ως έλασσον ζήτημα.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη