Στις 23/4 ο Γύρος και 2/10 ο Κ21 Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας!


Το μεθεπόμενο Σάββατο 23 Απριλίου η Καλαμάτα θα ζήσει τον 16ο Γύρο Καλαμάτας που αναμένεται με εκατοντάδες συμμετοχές και μεγάλη επιτυχία, χάρις στο μεράκι και την εμπειρία του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.
Η πόλη όμως θα αποκτήσει και φθινοπωρινή επιλογή για τους φίλους του τρεξίματος που προβλέπεται να ριζώσει και να αγκαλιαστεί με ανάλογο τρόπο.
Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει ήδη καθοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου και θα εμπλουτίσει αθλητικά την πρόταση της Καλαμάτας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Θα είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε αυτήν θα συστρατευθούν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης που καλλιεργούν τον κλασσικό αθλητισμό.
Η εκκίνηση θα δοθεί από το Πανελλήνιο και για τη μεγάλη διαδρομή των 21 χλμ. –θα υπάρχουν επίσης 5 χλμ. Και 1.000 μ. για παιδιά- οι δρομείς θα τρέξουν έως το Φιλοξένεια, όπου θα κάνουν αναστροφή, θα φτάσουν μέχρι τη Δυτική Παραλία (Πίστα Καρτ) και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στην καρδιά της παραλίας.