16ος Γύρος Καλαμάτας: Στον αγώνα της πόλης μας συμμετέχουμε όλοι…


Νέο εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται να «χτυπήσει» ο 16ος Γύρος Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο το απόγευμα από την Κεντρική Πλατεία στην παραλιακή γραμμή έως το Φιλοξένεια, με κατάθεση ψυχής των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές «κλείνουν» σήμερα και ήδη μέχρι χθες το μεσημέρι, ξεπερνούσαν τις 800 για τα 10 χλμ., με ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πρόκειται σε συντριπτικό ποσοστό για Καλαματιανούς ή Μεσσήνιους, που αγκαλιάζουν τον αγώνα-γιορτή της πόλης μας και μπαίνουν στο διαρκώς αυξανόμενο δρομικό κίνημα, γνωρίζοντας τις χαρές και τα οφέλη της άθλησης. Μαζί με αυτούς και εκατοντάδες παιδιά και γονείς που θα λάβουν μέρος στα 2 χλμ., με την πρόβλεψη να ξεπερνά έτσι στο σύνολο τα 1.500 άτομα!
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει αν όχι τρέχοντας ή βαδίζοντας, χειροκροτώντας τους αγωνιζόμενους.
 
Αλέξης Ζάννης (πρόεδρος ΣΔΥΜ): Ο αγώνας της πόλης μας 
Ο πρόεδρος του διοργανωτή ΣΔΥΜ, Αλέξης Ζάννης αναφέρθηκε και στην κοινωνική διάσταση του Γύρου Καλαμάτας: «Ο αγώνας της πόλης μας σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα.
Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ζω”», συνεχίζοντας ως σύλλογος τη στήριξη ως αγώνας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους θεσμικούς φορείς, τους υποστηρικτές του αγώνα, τα ΜΜΕ αλλά και τους εθελοντές για την αθρόα συμπαράστασή τους για την διεξαγωγή και την αναβάθμιση του αγώνα».
 
Ιωάννα Κοντομηνά (πρόεδρος του συλλόγου «Ξαναρχίζω»): Ο καρκίνος προλαμβάνεται, αλλά αν όχι υπάρχει ζωή και μετά…
Σημαντικό ήταν το μήνυμα που μετέφερε η κα Κοντομηνά για μια πραγματική ασθένεια-μάστιγα:
«Ευχαριστώ τον ΣΔΥΜ για την τιμή που μας κάνει να αφιερώσει τον φετινό αγώνα στον σύλλογό μας. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας να μην ξεχνούν να κάνουν προληπτικό έλεγχο και επίσης θα θέλαμε να δείξουμε σε όλους ότι υπάρχει ζωή και μετά τον καρκίνο. Γι’ αυτό σας περιμένουμε όλους να περάσουμε ένα όμορφο Σαββατόβραδο στην όμορφη πλατεία της πόλη μας»
 
Ελένη Αλειφέρη (αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας): Αθλητισμός, ανάπτυξη, κοινωνική διάσταση…
Στην πολλαπλή σημασία του αγώνα αναφέρθηκε η κα Αλειφέρη:
«Ο ΣΔΥΜ είναι μια πολλή σημαντική ομάδα αθλητών, οι οποίοι με την ιδέα να διοργανώνουν κάθε χρόνο αυτό το αθλητικό γεγονός συνέβαλαν στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και τη διάδοση του υγιούς αθλητικού πνεύματος.
Μέσα από ένα τέτοιο εγχείρημα προωθείται ο λαϊκός μαζικός αθλητισμός, προβάλλεται η περιοχή μας και προάγεται ο αθλητικός τουρισμός. Τέτοιες δράσεις ενισχύουν την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και αυτό είναι στους κύριους στόχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πέρα της αθλητικής υπάρχει και η κοινωνική διάσταση, με τη στήριξη του συλλόγου “Ξαναρχί-Ζω”. Είμαστε βέβαιοι πως τα μηνύματα του ΣΔΥΜ μέσα και από τη φετινή διοργάνωση θα διαδοθούν ακόμη περισσότερο στην κοινωνία, θα ευαισθητοποιηθεί περισσότερο και θα μας βοηθήσουν όλους να εμπνευστούμε στο αθλητικό πνεύμα και στο κοινωνικό μήνυμα και τις αξίες που προάγει ο κλασικός αθλητισμός»
 
Νίκος Μπασακίδης (πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας): 
Ο κ. Μπασακίδης έκανε γνωστή τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας στους φίλους του τρεξίματος, μέσα από την διαμόρφωση διαδρομών γύρω από την περίφραξη (εντός) του Σταδίου και στο Πάρκο του ΟΣΕ, ενώ αναφερόμενος στον αγώνα του Σαββάτου ανέφερε:
«Μια εκδήλωση που έχει πάρα πολλή μεγάλη συμμετοχή, η οποία επιβεβαιώνει την αύξηση των αθλουμένων τα τελευταία χρόνια. Για τη διενέργεια του αγώνα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών και οδηγών.
Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει τον μαζικό αθλητισμό και το δρομικό κίνημα που πιστά και με πολύ πάθος υπηρετούν και τα μέλη του ΣΔΥΜ τους οποίους πρέπει να συγχαρούμε γι’ αυτό που κάνουν και θέλουν τη βοήθεια και τη στήριξη όλων για την άρτια και καλή οργάνωση του Γύρου Καλαμάτας.
Στον αγώνα της πόλης συμμετέχουμε όλοι».
 
Θύμιος Αλεξόπουλος (υπεύθυνος εθελοντικής ομάδας):
Στο νευραλγικό «κομμάτι» του εθελοντισμού αναφέρθηκε το μέλος του ΣΔΥΜ Θύμιος Αλεξόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για τις ανάγκες του αγώνα δημιουργήσαμε μια εθελοντική ομάδα για να τον υποστηρίξει σε όλη τη διαδρομή και κλείνοντας τους δρόμους όπου χρειάζεται, βοηθώντας την Τροχαία να εκτελέσει το έργο της. Οι εθελοντές είναι αυτοί που προσδίδουν τη μεγαλύτερη αξία στον αγώνα και δεν φτάνουν αυτοί μόνο, παρακαλούμε όλους τους πολίτες της πόλης να έρθουν στη διαδρομή, να καθίσουν στο πλευρό των συμμετεχόντων να τους ενθαρρύνουν».
 
Τάκης Κατσίποδας (υπεύθυνος Alma Sport): Διαφήμισης της πόλης 
Από την πλευρά των χορηγών, που αποτελούν μια ακόμα σημαντική παράμετρο για επιτυχημένες μεγάλες διοργανώσεις ο κ. Κατσίποδας έθεσε εαυτόν και το τιμ του Alma Sport στην υπηρεσία της διοργάνωσης ως εθελοντές, ενώ μιλώντας για τον αγώνα ανέφερε:
«Είναι μια διαφήμιση για την πόλη μας γιατί όπως ξέρετε, δεν τρέχουν μόνο ντόπιοι, αλλά και άνθρωποι από άλλες πόλεις. Αυτό το γεγονός πρέπει να το εμπλουτίσουμε και να το κάνουμε μεγαλύτερο και καλύτερο, ούτως ώστε να απολαμβάνει και η πόλη όσα μπορεί να κερδίσει.
 
Μπένος Χρήστος (αντιπρόεδρος ΣΔΥΜ): 
«Ελάτε να το χαρείτε, να τρέξουμε όλοι μαζί και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα» κάλεσε τον κόσμο ο Χρήστος Μπένος, κάνοντας γνωστό ότι φέτος θα έχει και ζέσταμα σε ρυθμούς Zumba, ενώ αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα:
«Υπάρχει ρεκόρ εγγραφών, ήδη πάνω από 800 έχουν εγγραφεί και θα μπορούν μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης στο www.sdym.gr, ενώ θα υπάρχουν περιορισμένες εγγραφές το Σάββατο.  
Τα 2000 χλμ, θα ξεκινήσουν στις 6:30 καλώ τους γονείς και τους μικρούς μας φίλους να είναι στην κεντρική πλατεία στις 5:45 για να εγγραφούν, να πάρουν το νούμερό τους, δωρεάν. Έναρξη από τη κεντρική πλατεία Αριστομένους, στροφή στο Ψαρρών και επιστροφή στην πλατεία στο ύψος των αγαλμάτων των Ηρώων του 1821.
Επίσης νωρίς θέλουμε και τους δρομείς του δυναμικού βαδίσματος που ξεκινά στις 6 μ.μ. να πάρουν αριθμό συμμετοχής και να ξεκινήσουν μετά τον αγώνα των μικρών. Η διαδρομή είναι ίδια για το δυναμικό βάδισμα και τα 10 χλμ. από Αριστομένους, κάθοδο από Ψαρρών, Jumbo, Ναυαρίνου αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και επιστροφή από την ίδια διαδρομή. Είναι το πιο γρήγορο 10αρι που υπάρχει στην Ελλάδα».