Γιατί το ελαιόλαδο δεν τρώγεται μόνο…


Εδώ και λίγο καιρό η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας έχει κάνει ένα βήμα παρακάτω στο χώρο της, φέρνοντας στην Καλαμάτα καλλυντικά και είδη περιποίησης με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο του νομού.
Η συνεργασία ξεκίνησε, όταν η εταιρεία Messinian Spa του Μεσσήνιου Δ. Σοφρωνά άρχισε να αγοράζει έξτρα παρθένο Π.Ο.Π. ελαιόλαδο από την ΕΑΣ Μεσσηνίας, συνδυασμένο με συστατικά εμπνευσμένα από τη βόρεια Ελλάδα έως την Κρήτη, όπως σύκο, ρόδι, πορτοκάλι, σταφύλι, μέλι, χαμομήλι, σιτάρι, ιπποφαές, δίκταμο και φραγκόσυκο.
Τότε δειλά δειλά άνοιξε ένα κατάστημα στην οδό Ιατροπούλου, που πουλούσε προϊόντα της Ένωσης και τα καλλυντικά που αναφέραμε. Το εγχείρημα πέτυχε και πλέον το κατάστημα μεγάλωσε και έχει ονομαστεί m.u., με προϊόντα μόνο ελληνικά. Βέβαια, κυρίως έχει δοθεί βάρος στα μεσσηνιακά.
Εκεί μπορεί κανείς να βρει από ελαιόλαδο, ελιές, είδη διατροφής και ομορφιάς μέχρι και κοσμήματα και τσάντες, είδη αποκλειστικά φτιαγμένα από ελληνικά χέρια.
Χθες βρεθήκαμε στο κατάστημα m.u. και μιλήσαμε με την υπεύθυνη Αντιγόνη Χαρίτση. Όπως μας είπε, ο κόσμος από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» αυτά τα προϊόντα, καθώς καθημερινά μαθαίνει όλο και πιο πολύ για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, αλλά και των άλλων φυσικών προϊόντων που υπάρχουν γύρω μας. 
Μέχρι και προϊόντα που περιέχουν βλέννα σαλιγκαριού μπορεί να αγοράσει κάποιος που θα επισκεφθεί το κατάστημα και, όπως μας εξήγησε η κυρία Χαρίτση, δημιουργούνται από δύο νέους επιχειρηματίες από τα Μέγαρα.
Η ίδια μας ενημέρωσε ότι είναι ακόμα στην αρχή, κι ενώ το κατάστημα μπορεί να είναι ήδη γεμάτο, η αναζήτηση δε σταματά και γίνονται συνεχώς νέες συνεργασίες με παραγωγούς και σχεδιαστές από την Καλαμάτα αλλά και όλη την Ελλάδα.
 
Ένας χώρος φιλικός προς τις μητέρες που θηλάζουν
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στο εν λόγω κατάστημα, πέρα από τα ελληνικά προϊόντα, οι μητέρες θα βρουν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου θα μπορούν να θηλάσουν το μωρό τους, καθώς και να το αλλάξουν. Η εν λόγω κίνηση εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Αλκυόνη», που ως στόχο έχει την προαγωγή του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση