Καλαμάτα Β.C. – ΣΔΥ Τρίπολης στις 7.00 μ.μ. στην Τέντα για την τελική φάση των «play – offs”


Η Καλαμάτα B.C. αντιμετωπίζει σήμερα και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης στον πρώτο αγώνα της τελικής φάσης των «play – offs” του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Η Καλαμάτα B.C. κατέλαβε την πρώτη  θέση (με 43 βαθμούς), στην κανονική περίοδο, ενώ ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης πήρε τη δεύτερη θέση με 41 βαθμούς.
Η Καλαματιανή ομάδα στην ημιτελική φάση απέκλεισε το Γ.Σ. Μεσσήνης, ενώ το συγκρότημα της Τρίπολης  την Καλαμάτα ’80.
Να σημειώσουμε πως η κάθε ομάδα έχει από μία νίκη στα μεταξύ τους ματς στην κανονική περίοδο (η Καλαμάτα B.C. στον α΄ γύρο επικράτησε με 75-62, ενώ ο ΣΔΥ Τρίπολης στο Β΄ γύρο πήρε τη νίκη με 60-46).
Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου και θα εξασφαλίσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Προπονητής της Καλαμάτα B.C. είναι ο Θεόδωρος Γιαννακόπουλος, ο οποίος σε όλη τη σειρά των τελικών θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιάννη Σταθάκη (τραυματίας). Αντίθετα «ετοιμοπόλεμος» είναι ο Λεωνίδας Κούτρης, που κτύπησε στον ημιτελικό με το ΓΣ Μεσσήνης και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το «ρόστερ» της Καλαμάτα B.C. απαρτίζουν οι ακόλουθοι αθλητές: Γερμανός, Γαρίνης, Μπαγατέλας, Τσικούρης, Κριμηλής, Λ. Κούτρης, Γιαννουκάκης, Παθιάκης, Φωτάκης, Γεωργανάς, Σπηλιώτης, Τριανταφυλλόπουλος, Σιδέρης.
Προπονητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης είναι ο Ηλίας Μπαλλής, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Το ρόστερ του ΣΔΥ Τρίπολης απαρτίζουν οι ακόλουθοι αθλητές: Κούγιας, Μαρκόπουλος, Καλούλι, Παπακώστας, Μπαλής, Αγγελόπουλος, Κοσκινάς, Μπουρής, Μικέλης, Κουτσούγερας, Δελής, Σωτηρόπουλος.
Διαιτητές είναι οι Λάμπρος Νάστος και Παναγιώτης Μαγκαφάς (αντί του αρχικά ορισθέντος Αντώνη Αναστόπουλου), ενώ κομισάριος ο Παναγιώτης Γιαλικάρης.
Ο δεύτερος  αγώνας της τελικής φάσης μεταξύ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης και της Καλαμάτα B.C. θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου  και ώρα 7.00 μ.μ. στο ΑΚΔ Τρίπολης.