Παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου γεύσης και οίνου, Νίκης Μηταρέα


Το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου γεύσης και οίνου, Νίκης Μηταρέα, θα παρουσιαστεί από το εστιατόριο – wine bar «Καντοίνα» και το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας το προσεχές Σάββατο, 28 Μαΐου, στις 8.00 το βράδυ, στο χώρο του εστιατορίου στην κεντρική αγορά Καλαμάτας. Η εκδήλωση υποστηρίζεται ακόμη από το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και το παντοπωλείο «Ευμάρεια».
Μαγειρεύοντας «Με Κρασί και Ελληνικά» θα ανακαλύψετε 60+1 συνταγές απλές, που κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ο ρόλος του κρασιού στην παρασκευή τους, αλλά και η έμφαση στην εντοπιότητα των υλικών, ώστε να διατηρείται και να εμπλουτίζεται η αυθεντικότητα του γευστικού μας πολιτισμού.
Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους γοητεύονται από την ιδέα να μαγειρέψουν κάτι που να είναι τόσο γνώριμο, αλλά και να ξαφνιάζει ταυτόχρονα. Είναι η κουζίνα της σύγχρονης ελληνικής καθημερινότητας, που θα μπορούσε να γίνει τόσο κλασσική, ώστε να θεωρείται «η κουζίνα της μαμάς» έπειτα από μια γενιά.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ο Ανδρέας Ζαγάκος, που θα συντονίσει και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Οι παρεμβάσεις, οι απορίες, οι ερωτήσεις και οι μικρές γευστικές ιστορίες των παρευρισκομένων θα νοστιμέψουν τη βραδιά.