Ανοιχτό θέατρο στο Νέδοντα σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος Παν. Νίκας, επανέλαβε για πολλοστή φορά την ανάγκη που υπάρχει στην Καλαμάτα για τη δημιουργία ενός ανοιχτού θεάτρου. Υποστηρίζοντας την παραπάνω – αδήριτη- ανάγκη  επισήμανε πως επειδή δεν υπάρχουν χώροι θερινών εκδηλώσεων πολλών θέσεων, άνω των 1.500, οι καλλιτέχνες αρνούνται να έρθουν στην Καλαμάτα για να δώσουν συναυλίες, διότι οι υπάρχοντες χώροι, βασικά το αμφιθέατρο του Κάστρου, έχουν λίγες θέσεις και άρα οι καλλιτέχνες δεν θα βγάλουν τα χρήματα που θέλουν.
Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι η μελέτη του έργου ετοιμάζεται από την Τεχνική Υπηρεσία, ώστε ο Δήμος να υποβάλει τη σχετική αίτηση χρηματοδότησης σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα ζητήσει χρηματοδότηση και για την επισκευή της Ηλέκτρας, όμως είπε ότι ένα από τα δύο έργα πρόκειται να ενταχθεί και για το Δήμο προτεραιότητα έχει το ανοιχτό θέατρο. Ο χώρος που προτείνεται είναι στην περιοχή που βρίσκεται το φυτώριο του δήμου Καλαμάτας και θα έχει χωρητικότητα μεταξύ 1500 και 2000 ατόμων.
Η πρόταση μπορεί να ακούγεται ως ικανοποιητική, αφού αντιμετωπίζει μία από τις ανάγκες της πόλης. Ωστόσο, αν συνυπολογίσει κανείς ότι στην περιοχή θα διέρχεται και ο περιμετρικός και ότι τα αυτοκίνητα θα προκαλούν διάφορα προβλήματα, τότε ο συγκεκριμένος χώρος είναι μάλλον προβληματικός. Έπειτα στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν και τα συνεργεία του δήμου Καλαμάτας, ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Όλα αυτά λειτουργούν μάλλον ως τροχοπέδη στην επιλογή του χώρου.
Μάλιστα, σχετική παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος εξέφρασε σοβαρούς προβληματισμούς για την επιλογή της περιοχής του Νέδοντα προκειμένου να κατασκευαστεί το ανοιχτό θέατρο.
Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε δε ότι ο ίδιος έχει να κάνει προτάσεις στη δημοτική αρχή για τουλάχιστον πέντε χώρους κοντά στην πόλη της Καλαμάτας, που είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ανοιχτού θεάτρου.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη