Θέλοντας η Διοίκηση του Οίκου Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον» να ενημερώσει καλύτερα τους πολίτες της Καλαμάτας, αλλά και όλης της χώρας, για τη λειτουργία του, παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου στο χώρο του.
Συντονίστρια ήταν η Άννα Καλογεροπούλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Marketing της μονάδας, η οποία και μίλησε στην αρχή για το κόστος διαμονής και τις παροχές.
Ειδικότερα, η τιμή ξεκινά από τα 1.500 ευρώ μηνιαίως για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, το οποίο περιλαμβάνει: καθημερινή ιατρική παρακολούθηση και 24ωρη νοσηλευτική παρακολούθηση, 5 γεύματα ημερησίως, καθώς και ποικίλες δραστηριότητες ψυχαγωγικού, περιβαλλοντικού και πολιτισμικού χαρακτήρα
Η ίδια ενημέρωσε ότι θα ισχύσουν ειδικές τιμές για ζευγάρια που θέλουν να διαμείνουν, καθώς και συνοδά μέλη.
Προσβασιμότητα
Αναφερόμενη στην τοποθεσία, η κα Καλογεροπούλου ανέφερε ότι το σημείο είναι μοναδικό και απέχει μόλις 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης, 15 λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο, 10 λεπτά από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και 2,5 ώρες οδικώς από την Αθήνα.
Η αρχική ιδέα και η στάση του Σταύρου Παπαδόπουλου
Στο ξεκίνημα των εργασιών η σκέψη ήταν να απευθύνεται σε επισκέπτες από το εξωτερικό. Επειδή, όμως, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος ήθελε σε όλο αυτό το εγχείρημα να συμμετέχουν και οι Μεσσηνιοι, οι Πελοποννήσιοι και όλοι οι Έλληνες, επέβαλε τη σταδιακή μείωση των τιμών, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η κοινωνία μας και η οποία πλήττει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.
Η μονάδα
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επιστημονικός υπεύθυνος- νευρολόγος Κωνσταντίνος Κρεμμυδάς, ο οποίος ενημέρωσε για το διαχωρισμό στη μονάδα: είναι μία δομή με δύο βραχίονες και γι’ αυτό έχει δύο κλινικές αυτόνομες.
Ο ένας βραχίονας αφορά στις ξενοδοχειακές παροχές και μπορεί να φιλοξενήσει όποιον ηλικιωμένο θέλει να αποφύγει τη «βαβούρα» των ξενοδοχείων και επιθυμεί να έχει κοινές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα με συνομηλίκους του. Επίσης, αφορά ζευγάρια, ένας εκ των οποίων μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, οπότε δεν μπορούν να φιλοξενηθούν ούτε σε ξενοδοχείο ούτε και σε νοσοκομείο.
Ο δεύτερος βραχίονας αφορά άτομα με προβλήματα υγείας και υπάρχουν δύο κατηγορίες: τα αυτοεξυπηρετούμενα και τα μη αυτοεξυπηρετούμενα.
Οι αυτοεξυπηρετούμενοι έχουν την ανάγκη φιλοξενίας στη μονάδα, διότι πολλοί ζουν στην ελληνική ύπαιθρο και αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας, όπως και φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό, που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες τους.
Οι μη αυτοεξυπηρετούμενοι είναι η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη ομάδα πληθυσμού, οι οποίοι χρήζουν 24ωρης νοσηλευτικής φροντίδας και καθημερινής ιατρικής επίβλεψης, η οποία παρέχεται στο «Παπαδοπουλειο».
Η παροχή ιατρικής περίθαλψης είναι πρωτοβάθμια και σε περίπτωση ασθενείας εντός του κέντρου και ανάγκης για δευτεροβάθμια νοσηλεία, παραπέμπεται σε ιατρικές μονάδες δευτεροβάθμιας φροντίδας της επιλογής του ασθενούς και του θεράποντος ιατρού του.
Παράλληλα, η διοίκηση του Παπαδοπουλείου έχει ήδη ξεκινήσει επικοινωνία με ιδιώτες ιατρούς σε ό,τι αφορά τις παροχές της μονάδας και έχει ανοίξει τη δίοδο για μια αμφίδρομη συνεργασία.
Θα ακολουθήσουν οι νοσοκομειακοί ιατροί και οι ιατροί των όμορων νομών.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι το «Παπαδοπούλειον» αποτελεί μια προσιτή πολυτέλεια, ενώ διαθέτει πολύ καλύτερες και πρωτοποριακές υποδομές από αντίστοιχες τέτοιες μονάδες υγείας που ευδοκιμούν στο εξωτερικό. Τόνισε πως για την ελληνική κουλτούρα είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να κατευθύνει ένα δικό του άνθρωπο σε μία τέτοια μονάδα, οπότε οι υπηρεσίες προς τους φιλοξενουμένους θα πρέπει να είναι οι καλύτερες. «Επιθυμούμε να γεμίσει η μονάδα μας, αλλά η επιλογή των φιλοξενουμένων γίνεται με μεγάλη προσοχή, και εφόσον μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε ανάγκη αυτών» σχολίασε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στην εκτίμησή του προς όλη τη νοσηλευτική ομάδα και το σημαντικό έργο που αυτή επιτελεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη φροντίδα των ενοίκων.
Όπως τόνισε ακόμη, είναι ελάχιστοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι προβαίνουν σε επενδύσεις τέτοιου ύψους οικονομικά, δίνουν δουλειά σε τόσο κόσμο στην περιοχή, μεριμνούν για την τρίτη ηλικία και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες σε διαμονή και πρωτοβάθμια φροντίδα με τόσο υψηλά standards.
Ευελπιστεί, δε, πως το «Παπαδοπούλειον» θα αποτελέσει παράδειγμα, προκειμένου να αναπτυχθούν κι άλλα projects ιατρικού ενδιαφέροντος για την τρίτη ηλικία, τα οποία ήδη ευδοκιμούν σε χώρες του εξωτερικού!