Παναγιώτης Νίκας: «Δεν υπάρχει θέμα υποψηφιότητας στις εθνικές εκλογές»


Θέμα προκήρυξης εθνικών εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα δε φαίνεται να υπάρχει. Βέβαια, ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός, ενώ υπάρχει στον ορίζοντα και η σχετική δημοσιογραφική… φιλολογία.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ένα… κύμα δημοσιεύσεων στον αθηναϊκό Τύπο, για τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ένα από αυτά, της εφημερίδας “Δημοκρατία”, είδε το φως και το όνομα του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Χθες το μεσημέρι ρωτήθηκε σχετικά, αλλά τα όσα είπε δείχνουν ότι δε σκέφτεται να αφήσει το Δημαρχείο νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του.
Βέβαια, αν η σημερινή κυβέρνηση εξαντλήσει όλο τον πολιτικό της χρόνο, σύμφωνα με την εντολή που έλαβε στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα γίνουν την ίδια χρονιά με τις εθνικές, οπότε κανείς δεν μπορεί να βάλει το… χέρι του στη φωτιά για τις βλέψεις του κ. Νίκα.
Πάντως, στις δηλώσεις του, χθες σημείωσε: «Δε θέλω να σχολιάσω κανένα δημοσίευμα με ανάλογο περιεχόμενο. Προσωπικά τιμώ την ψήφο των δημοτών της Καλαμάτας και δε σκέφτομαι κάτι το διαφορετικό. Προσωπικά, δεν κάνω ή δε συμμετέχω σε πολιτικά παιχνίδια. Δεν υπάρχει κανένα θέμα και δεν ξέρω ποιος διακινεί τέτοιου είδους σενάρια».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οψόμεθα…
Α.Π.