Άριστες εντυπώσεις από το chef Άνταμ Κοντοβά


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η γαστρονομική βραδιά στο Yiamas Gastro Bar την περασμένη Δευτέρα, με τον ταλαντούχο chef Ανταμ Κοντοβά να ανοίγει την ενότητα «Γαστρονομικές Αναζητήσεις».
Η γευστική εμπειρία ξεκίνησε με ένα ιδιαίτερα προσεγμένο μενού. Όπως ανέφερε ο chef: «Αυτό το μενού δημιουργήθηκε καθαρά με βάση την εποχικότητα, τις μοναδικές πρώτες ύλες που έχει να προσφέρει ο τόπος μας και την ευκαιρία που θέλουμε δώσουμε στον κόσμο να απολαύσει γνώριμες γεύσεις δοσμένες με ένα τρόπο που δε θα μπορούσε να φανταστεί, κι αυτή είναι η μαγεία της μαγειρικής».
Το μενού συνόδευσε το κρασί Mainalo –Inomessiniaki winery και για το τέλος ο bartender του Yiamas Gastro Bar, Δημήτρης Κεσεδόπουλος, πρόσφερε ένα cocktail που δημιούργησε ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά με βάση το πεπαλαιωμένο τσίπουρο Kosteas, με χυμό εσπεριδοειδών, χυμό φραγκόσυκο και μέντα. Το cocktail ονομάστηκε «Νέκταρ της Μεσσηνίας» και θα είναι διαθέσιμο κάθε βράδυ στο Yiamas Gastro Bar.
Ο ταλαντούχος chef Ανταμ Κοντοβάς στο τέλος της βραδιάς παρουσίασε στους παρευρισκόμενους όλη την ομάδα μαγείρων με τους οποίους συνεργάστηκε, αντάλλαξε απόψεις και δέχτηκε συγχαρητήρια για το μενού που ανέδειξε δημιουργικά την τοπική κουζίνα.
Το ξεχωριστό μενού, το υψηλό και ταυτόχρονα φιλικό σέρβις και ο «ζεστός» χώρος του εστιατορίου με την minimal αισθητική και καλοκαιρινή αύρα, καθώς και η υπέροχη μουσική που επιμελήθηκε ο dj Τζίμης Κωνσταντόπουλος, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η 2η βραδιά Γαστρονομικών Αναζητήσεων, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, με το διακεκριμένο chef Μιχάλη Νουρλόγλου.