Υποσχέσεις για 4 αντιπλημμυρικά έργα έφερε ο δήμαρχος Μεσσήνης από το υπουργείο Υποδομών

Υποσχέσεις για 4 αντιπλημμυρικά έργα έφερε ο δήμαρχος Μεσσήνης από το υπουργείο Υποδομών

«Βολές» από την αντιπολίτευση για ήπια στάση της δημοτικής αρχής μπροστά στα «ψίχουλα» της Κυβέρνησης για τις πλημμύρες
 
 Για επισκέψεις που είχε στην Αθήνα ενημέρωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, κατά την τοποθέτησή του στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι επισκέφθηκε τα υπουργεία Υποδομών, Εθνικής Άμυνας, καθώς και το ΥΠΕΚΑ.
Σχετικά με τα μηχανήματα του Στρατού, ενημερώθηκε ότι πλέον βρίσκονται στη Λακωνία, αλλά πήρε υποσχέσεις ότι θα έρθουν και στο Δήμο Μεσσήνης. Επίσης, ανέφερε ότι στο υπουργείο Υποδομών διεκδίκησε και πήρε ένταξη 3 – 4 σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων, αξίας 2 με 2,5 εκ. ευρώ το καθένα. Πρόσθεσε δε, ότι στο ΥΠΕΚΑ ζήτησε ενίσχυση σε πετρέλαιο από τα ΕΛΠΕ για τα μηχανήματα του Δήμου που εργάζονται για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας.
Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των 586 στους πληγέντες, είπε ότι αυτό συμβαίνει γιατί ο Δήμος Μεσσήνης είναι πιο καλά οργανωμένος και βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Παπαγεωργίου, επισήμανε ότι δεν άκουσε τίποτα για τα «ψίχουλα» που πήρε ο Δήμος μπροστά στις πραγματικές του ανάγκες, όταν μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε πει ότι οι ανάγκες του Δήμου είχαν φτάσει ήδη τα 287χιλ. ευρώ. Ρώτησε, επίσης, πώς εξελίσσεται η αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, καθώς σε πολύ σύντομο διάστημα ξεκινά η ελαιοκομική περίοδος.
Απαντώντας ο Γιώργος Τσώνης, τόνισε στον κ. Παπαγεωργίου να μην έχει καμία αγωνία και αν χρειαστεί, θα φέρει περισσότερα δικά του μηχανήματα, ώστε οι δημότες να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με την πρόσβαση στα χωράφια τους.

IMG_2091.jpg

Αργότερα, κατά τη συζήτηση για την αποδοχή της έκτακτης χρηματοδότησης από την κυβέρνηση των 250 χιλ. ευρώ, και καθώς ο δήμαρχος είχε αποχωρήσει, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Γιώργος Αθανασόπουλος και Τάσος Παπαγεωργίου, εξαπέλυσαν «βολές» κατά της Δημοτικής Αρχής, για το γεγονός ότι λέει και «ευχαριστώ» στα «ψίχουλα» που έδωσε η κυβέρνηση.
Αρχικά ο Γιώργος Αθανασόπουλος χαρακτήρισε ακατανόητη αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και εμπαιγμό προς τους δημότες της Μεσσήνης. Όταν η ίδια η Δημοτική Αρχή αποτίμησε σε 3,5 εκ. το μέγεθος της καταστροφής, είναι αστείο να συζητάμε για τα 250 χιλ. ευρώ, πρόσθεσε.
Υπενθύμισε δε, ότι το 2014, σε πολύ μικρότερης κλίμακας ζημιές από πλημμύρες, ο Δήμος Μεσσήνης είχε εξασφαλίσει 300 χιλ. ευρώ.
«Επίθεση» εξαπέλυσε με τη σειρά του και ο Τάσος Παπαγεωργίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Αρχή στο «βωμό» των καλών σχέσεων με την κυβέρνηση λέει και «ευχαριστώ» για τα ψίχουλα που πήρε.
Τέλος, διερωτήθηκε ξανά, όπως και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για το τι απέγινε ο «επαναστατικός» χαρακτήρας του δημάρχου, που κάποτε απειλούσε με «κλεισίματα» δρόμων και δημαρχείων για τα συμφέροντα του Δήμου.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, επισήμανε ότι είναι «ειρωνικό» να φωνάζουν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., λέγοντας ότι μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, γι’ αυτό και έρχονται «ψίχουλα» στο Δήμο Μεσσήνης…
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος κ. Κρασσακόπουλος συμφώνησε ότι τα χρήματα που πήρε ο Δήμος είναι λίγα, αλλά όχι «ψίχουλα» μπροστά στα ποσά που πήραν και οι άλλοι Δήμοι σ’ όλη την Ελλάδα, από τα 5,5 εκ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση. Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητά του ότι θα έρθει κι άλλη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Μεσσήνης από την κυβέρνηση.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Ξαρχάκος τόνισε ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει κι άλλα χρήματα εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, ενώ συμφώνησε ότι όσα πήρε ο Δήμος είναι πολύ λίγα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες.
 
Του Κώστα Γαζούλη