Ο περιμετρικός… τρέχει στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, αλλά το αντιπλημμυρικό έργο δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει

Ο περιμετρικός… τρέχει στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, αλλά το αντιπλημμυρικό έργο δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει

«Τον… έφαγαν» οι υποσχέσεις
το συλλεκτήρα αγωγών ομβρίων
 
 
Ο περιμετρικός της Καλαμάτας πολύ σύντομα αναμένεται να δοθεί προς χρήση. Είτε με την παρουσία του πρωθυπουργού είτε όχι, οι… κορδέλες είναι έτοιμες, αφού οι εργασίες προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τους τεχνικούς της αναδόχου εταιρείας “Μορέας”, είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση και του κόμβου της οδού Σπάρτης, αλλά και ενός μεγάλου μέρους των εργασιών μέχρι το Στρατόπεδο, στην εθνική οδό. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.
Από την άλλη, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ανέφερε ότι, έπειτα από συνάντηση που είχε με το γενικό γραμματέα Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιώργο Δέδε, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 δύο σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας:
α. Η κατασκευή συλλεκτήρα αγωγών ομβρίων στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από το πρώην εξοχικό κέντρο Καλλιάνη μέχρι το Νέδοντα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.000.000 ευρώ
β) Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων οδού Αθηνών – Νέας Εισόδου στο τμήμα από Θουρία έως Νέδοντα ποταμό του Δήμου Καλαμάτας – Β΄ φάση (τμήμα από το νοσοκομείο έως διασταύρωση προς Μεσσήνη). Ο προϋπολογισμός είναι 2.500.000 ευρώ.
Το δεύτερο έργο έχει ξεκινήσει ήδη. Το πρόβλημα είναι με το πρώτο, αφού ένα τμήμα του τέμνει τον περιμετρικό με την εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, στο σημείο που γίνονται τώρα οι εργασίες. Για το έργο αυτό δεν έχει γίνει το παραμικρό. Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι εύλογα: Πότε θα κατασκευαστεί; Όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του περιμετρικού; Αν γίνει αυτό, όμως, πώς θα περάσει ο συλλεκτήρας κάτω από δρόμο; Θα γίνουν νέες εργασίες με τη μορφή του “ράβε- ξήλωνε”; Μήπως η εξαγγελία του έργου ήταν μια… φούσκα επιθυμιών;
 
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη