Σήμερα σύσκεψη και αύριο παράδοση του Περιμετρικού της Καλαμάτας

Σήμερα σύσκεψη και αύριο παράδοση του Περιμετρικού της Καλαμάτας

Μόλις χθες γράφαμε ότι «πήγαμε σε… μάγισσες, χαρτορίχτρες και καφετζούδες, προκειμένου να μας πουν πότε θα γίνουν, επιτέλους, τα εγκαίνια του περιμετρικού της Καλαμάτας. Ο τελευταίος… χρησμός που μας έδωσαν είναι ότι αυτά πρόκειται να γίνουν μεθαύριο Σάββατο. Όλα αυτά μένει να επισημοποιηθούν τόσο από το υπουργείο Υποδομών όσο και την παραχωρησιούχο εταιρεία του Mορέα».
Τελικά, τα… ξωτικά είχαν δίκιο. Αύριο εγκαινιάζεται ο περιμετρικός της Καλαμάτας, το μεγαλύτερο έργο σε κόστος και ίσως σε σημασία για την πόλη. Αυτό ανακοίνωσε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την πολιτιστική πρωτεύουσα ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Μάλιστα, επισήμανε ότι σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο σύσκεψη κορυφής, παρουσία όλων των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατασκευή του περιμετρικού σχετικά με την απορροή ομβρίων, αλλά και κάποια έργα που θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να υπάρχει αδιάκοπτη επικοινωνία των δημοτών τόσο με τον περιμετρικό όσο και με την υπόλοιπη πόλη.
Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι ο περιφερειακός θα παραδοθεί όχι μέχρι τον κόμβο της Αρτέμιδος, αλλά έως την εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, λίγα μέτρα πριν από το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού, χωρίς, πιθανόν, να είναι έτοιμος ο κυκλικός κόμβος που προβλέπεται στο συγκεκριμένο σημείο.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη