Τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα μετά την παράδοση του περιμετρικού της Καλαμάτας

Τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα μετά την παράδοση του περιμετρικού της Καλαμάτας

Το πώς θα διαμορφωθεί η κυκλοφοριακή κατάσταση στην οδό Λακωνικής, αλλά και σε άλλα οδικά σημεία, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του περιμετρικού, εξηγεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Δήμος Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε έγγραφο της αρμόδιας για την κατασκευή του περιμετρικού ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών, με το οποίο απαντά σε αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας.
 
Λακωνικής
Σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, από το έγγραφο του υπουργείου προκύπτουν τα εξής:
Για την οδό Λακωνικής: Θα τοποθετηθούν από την κοινοπραξία «Μορέας» τα απαραίτητα στηθαία ασφαλείας στη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την οδό Λακωνικής.
Η Λακωνικής, στο σημείο που θα συναντά την απόληξη του περιμετρικού και ακριβώς μετά τη γέφυρα του χειμάρρου Κερεζένια, θα κλείσει και θα μετατραπεί σε αδιέξοδο, για λόγους ασφαλείας. Επομένως, ο κατευθυνόμενος μέσω Λακωνικής προς Βέργα, αφού περάσει τον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα, θα στρίβει αριστερά στο πρώην «Πράσινο Πάρκο» και κατόπιν δεξιά στον περιμετρικό, τον οποίο θα ακολουθεί μέχρι του σημείου που αυτός θα μεταπίπτει στη Λακωνικής, βορείως του κτήματος Καρέλια.
Το αντίστροφο θα κάνει ο ερχόμενος από Βέργα, για να εισέλθει στη Λακωνικής, στο προαναφερθέν ύψος.
Φυσικά, θα υπάρχει η εναλλακτική λύση, για να βγει κανείς από την Καλαμάτα προς Μάνη, να ακολουθήσει εξαρχής την οδό Παπαφλέσσα (πρώην Βασιλέως Γεωργίου), βορείως της Λακωνικής, η οποία στην απόληξή της θα ταυτίζεται με την απόληξη του περιμετρικού.
Η αντίστροφη λύση για εύκολη είσοδο στην Καλαμάτα θα ισχύει για τον προερχόμενο από τη Μάνη.
 
Αγιάννα και Αθηνών
Ο κλάδος εξόδου στη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την οδό Αρτέμιδος (ισόπεδος κόμβος Αγιάννας) θα επεκταθεί από το «Μορέα» κατά 40 μέτρα προς νότο, μέχρι την ήδη κατασκευαζόμενη νησίδα από έργο του Δήμου Καλαμάτας.
Ο δε Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε πως θα φροντίσει για την πλακόστρωση στον κόμβο Αγιάννας και στους κλάδους του κόμβου, ώστε να συμβαδίζει με εκείνη της εγκεκριμένης μελέτης ανάπλασης της Αρτέμιδος.
Αναφέρει, επίσης, ότι δεν προβλέπεται η διαμόρφωση του πλάτους του οδοστρώματος στο τμήμα της Αρτέμιδος βορείως του κόμβου Αγιάννας σε 7 μέτρα και προτείνει αυτό να το πραγματοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας, όταν υλοποιηθεί η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως της περιοχής.
Τέλος, η αρμόδια ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών γνωστοποιεί ότι δεν έχει αρμοδιότητα κατασκευής έργων στην οδό Αθηνών, όπως ενός τεχνικού έργου γεφύρωσης στο ρέμα ανατολικά του κόμβου Καρέλια, όπου η Αθηνών συναντά τη συνδετήρια με τον περιμετρικό οδό. Το έργο θα εκτελέσει ο Δήμος Καλαμάτας.

 

https://youtu.be/EvPkXRUsQJo