Φεύγοντας ο Δήμος από το διοικητήριο …άφησε πίσω του συντρίμμια! (φωτογραφίες)


Απαράδεκτη είναι η εικόνα των χώρων του Διοικητηρίου που εκκενώθηκαν πρόσφατα από τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες και μεταστεγάσθηκαν στο νέο Δημαρχείο, στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου. Οτιδήποτε χρήσιμο μέσα από τα γραφεία έχει μετακινηθεί εδώ και μέρες, αλλά κατεστραμμένα έπιπλα και, κυρίως, σκουπίδια παραμένουν εκεί!
Ολόκληρος ο πρώτος όροφος του Διοικητηρίου, όπου στεγάζονταν οι Τεχνικές Υπηρεσίες, και ο μισός τρίτος, όπου στεγαζόταν η Πολεοδομία, είναι πλέον γραφεία με σκουπίδια.
Η μετακόμιση των υπηρεσιών του Δήμου ξεκίνησε πριν περίπου δύο μήνες και οι κενοί χώροι στο Διοικητήριο θα στεγάσουν υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δημοσίου που τώρα βρίσκονται σε μισθωμένα κτήρια.
Πιθανότερο θεωρείται να επιστρέψει στο Διοικητήριο η Διεύθυνση Συγκοινωνιών και το Τμήμα Διπλωμάτων να στεγαστεί στο κενό χώρο του ισογείου, όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το  Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, το οποίο μετακόμισε στο παλιό Δημαρχείο στην Αριστομένους.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, φεύγοντας, πήραν και τον επιπλικό εξοπλισμό, καθώς κι αυτός πέρασε στην κυριότητα του Δήμου μαζί με την αρμοδιότητα των υπηρεσιών.
Το βάρος του συμμαζέματος όσων άφησαν πίσω οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς φαίνεται, θα πέσει στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, εκτός κι αν ευαισθητοποιηθεί ο Δήμος από τη δημοσιοποίηση του θέματος και φροντίσει για τον καθαρισμό των χώρων.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη