Χρόνιος χρήστης ναρκωτικών άφησε άφωνο το δικαστήριο με τις καταθέσεις του

Χρόνιος χρήστης ναρκωτικών άφησε  άφωνο το δικαστήριο με τις καταθέσεις του

Άφωνο άφησε το δικαστήριο χθες συνήγορος χρόνιου τοξικομανούς, όταν, για να πείσει ότι ο πελάτης του δεν είχε καμία ανάγκη να πουλήσει ναρκωτικά, παρουσίασε βιβλιάριο καταθέσεως τραπέζης με 1,5 εκατομμύριο ευρώ από την πώληση ακινήτου.
Φυσικά, το «χοντρό κομπόδεμα» δεν τον γλίτωσε από τα 3 χρόνια φυλακής που καταδικάσθηκε για τη διάθεση χασίς στον ανιψιό του και την κατοχή 150 γραμμαρίων κάνναβης.
Όπως κατέθεσε αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια περιπολίας τον Ιανουάριο του 2012 είδαν τον ανιψιό να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι του θείου. Τον καταδίωξαν, καθώς δε σταμάτησε σε σήμα τους, ενώ πριν τον ακινητοποιήσουν πέταξε στο δρόμο ένα χαρτάκι με 4,5 γραμμάρια χασίς, τα οποία, όπως τους είπε στη συνέχεια, είχε προμηθευτεί από το θείο του. Στο σπίτι του ανιψιού οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμα 7,4 γραμμάρια χασίς, ένα δενδρύλλιο, ένα δίκαννο και μια καραμπίνα.
Στο δε σπίτι του πλούσιου θείου βρήκαν συνολικά 140 γραμμάρια χασίς.
Στην απολογία του ο θείος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας είπε ότι είναι χρόνιος χρήστης και τη συγκεκριμένη ποσότητα είχε αγοράσει από έναν Αλβανό.
Τελικά, το δικαστήριο έπαψε τη δίωξη για τον ανιψιό και καταδίκασε το θείο για αγορά, κατοχή και διάθεση ναρκωτικών.
Β.Β.