Νέα επιστολή που αφορά στην επιμέλεια του παιδιού τους και το δικαστήριο στην Καλαμάτα δημοσιοποίησαν το Σάββατο, μέσω της ιστοσελίδας zougla.gr, οι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.
Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση των δύο αιτήσεων που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αναβλήθηκε και προσδιορίσθηκε για τις 5 Απριλίου. Μέχρι τότε εκκρεμεί και το αίτημά τους να παραστούν και οι ίδιοι.
Επιμέλεια παιδιού
Η νέα επιστολή τους έχει ως εξής:
«Την 1η Μάρτη το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας δεν μπόρεσε να προχωρήσει τη διαδικασία της δίκης για να μπει στην ουσία της υπόθεσης, ούτε σχετικά με την απόφαση μεταγωγής μας στην Καλαμάτα προκειμένου να παραστούμε στην δίκη όπως είχαμε ζητήσει. Αιτία αυτής της εξέλιξης ήταν δύο κινήσεις που πραγματοποίησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η πρώτη έγινε στις 28-02-2017, παραμονή της δίκης. Ήταν μια νέα διάταξη με τη χρήση για μια ακόμα φορά του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα. Σε αυτή τη διάταξη ο εισαγγελέας ανηλίκων Καλαμάτας Δημήτριος Χ. Σταύρου, εισαγγελέας Πρωτοδικών, επαναλαμβάνει όλα όσα ανέφερε στην πρώτη διάταξή της η εισαγγελέας ανηλίκων Νικολού Μαρία-Ελένη σχετικά με τους λόγους που αποφάσισε να αναθέσει την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού στη γιαγιά του. Δηλαδή, όλα όσα θεωρούσε ικανά να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι το κράτος έβαλε στόχο το παιδί μας, και μάλιστα όχι το έβαλε απλώς στόχο, είναι για το κράτος και για την κυβέρνηση ο πρώτος στόχος. Ο κυριότερος και σημαντικότερος πόλεμος που έχει να δώσει για να πολεμήσει τον Επαναστατικό Αγώνα και εμάς σαν αγωνιστές. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας επανέλαβε στη διάταξή του όλα όσα ανέφερε η Νικολού. Και μεταξύ όλων των άλλων αναφέρει μια νέα κατηγορία για τη μητέρα του Πόλα Ρούπα, που αφορά “διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση”. Ποια είναι αυτή η “εγκληματική οργάνωση” για την οποία δε μας έχει κοινοποιηθεί τίποτα; Τι γνωρίζει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας αλλά και η εισαγγελέας Νικολού που εμείς δε γνωρίζουμε; Μήπως αυτή η νέα κατηγορία και η δικογραφία που θα τη συνοδεύει σχετίζεται με τα “χαμένα” κατασχεμένα έγγραφα του παιδιού μας που δεν υπάρχουν σε καμία κοινοποιημένη προς εμάς έκθεση κατάσχεσης; Μήπως αυτή είναι η επιπλέον κατηγορία εναντίον της Ρούπα που “στηρίζουν” την ποινικού τύπου αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού μας; Πάντως μέχρι τώρα οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στη Ρούπα Πόλα είναι αυτές που αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και όχι σε εγκληματική.
Δίκη
Όσον αφορά στην κίνηση του εισαγγελέα Σταύρου να παρουσιάσει αυτή τη διάταξη στο δικαστήριο (την οποία επαναλαμβάνουμε συνέταξε την προηγούμενη ημέρα) αυτή είναι μια κίνηση σαμποταρίσματος της δίκης. Στην ουσία ανανεώνει την εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση του παιδιού μας αναφέροντας: “Εκ του συνημμένου φακέλου που μας απεστάλη από την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 151-130/13-01-2017 έγγραφό της, δεν προέκυψε ότι μετά την έκδοση της ως άνω διατάξεως η αρμόδια εισαγγελέας αιτήθηκε προς το δικαστήριο εντός 30 ημερών και ειδικότερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την εκούσια δικαιοδοσία [739επΚΠολ.Δ.-Εισ.ΝΑΚ.121]”.
Στο τέλος της διάταξης διατάσσει την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού, όχι μόνο στη γιαγιά του όπως είχε κάνει η εισαγγελέας Νικολού, αλλά και στη θεία του και ανανεώνει τους ίδιους περιοριστικούς όρους. Δηλαδή, τη μηναία παρακολούθηση και σύνταξη σχετικής έκθεσης από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου της Καλαμάτας και την ολοκλήρωση της παιδοψυχιατρικής αξιολόγησής του.
Ο εισαγγελέας Σταύρου ήταν ενημερωμένος για το αίτημά μας ως προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας να διατάξει τη μεταγωγή μας για να παραστούμε στην δίκη. Αντί να το πράξει πέρασε στην αντεπίθεση κατ’ εντολή προϊσταμένου του από την κεντρικό μηχανισμό της “δικαιοσύνης”. Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικολού Μαρία-Ελένη δεν έκανε αίτηση για το δικαστήριο εντός 30 ημερών ως όφειλε και το δικαστήριο το καλέσαμε εμείς. Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο κείμενό μας, το δικαστήριο αυτό καλέστηκε με βάση δύο αιτήσεις: μία με το άρθρο 1532ΑΚ που είχε χρησιμοποιήσει η εισαγγελέας ανηλίκων Νικολού και μία που κάναμε εμείς οι γονείς του παιδιού Μαζιώτης-Ρούπα, με βάση το άρθρο 1535ΑΚ με το οποίο εμείς ζητούσαμε την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού στη γιαγιά και τη θεία του. Καταλάβαιναν ότι η δική μας παρέμβαση με το 1535ΑΚ αποδυνάμωνε την ισχύ του 1532ΑΚ, που είναι και η ουσία της προσβολής που το κράτος διεξάγει ενάντια στη μητέρα του Ρούπα Πόλα, και με βάση το ίδιο άρθρο διατηρείται η συνθήκη για να συνεχιστεί ο πόλεμος ενάντια στο παιδί μας και μάλιστα αφού κριθεί η επιμέλειά του με βάση το άρθρο 1532ΑΚ θα έχει ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη και καθοριστική φάση του πολέμου που το κράτος θέλει να διεξάγει εναντίον του. Το κείμενό μας την παραμονή της δίκης “αφύπνισε” το τμήμα αυτό του κρατικού μηχανισμού που θέλει την κλιμάκωση του πολέμου, αφού κατάλαβαν όμως ότι ήδη έχουμε δημιουργήσει ρωγμές στον ίδιο το μηχανισμό της δικαιοσύνης. Και αυτό γιατί η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας πήρε θέση σχετικά με την αναγκαιότητα να παραστούμε στη δίκη και δήλωσε ότι πρέπει να ακουστούμε στη διαδικασία. Συνεπώς, έπρεπε κατά την άποψη αυτών που θέλουν να κλιμακώσουν τον πόλεμο στο παιδί, να υπονομευτεί το ίδιο το δικαστήριο.
Αναβολή
Η διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Σταύρου ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, όμως δεν ήταν αρκετή, γιατί αν προχωρούσε η διαδικασία, στο δικαστήριο πρόεδρος και εισαγγελέας θα έρχονταν σε σύγκρουση ως προς το αν πρέπει να διατάξουν ή όχι να γίνει η μεταγωγή μας και να παραστούμε στο δικαστήριο. Για να διασφαλίσουν ότι αυτό δε θα συμβεί ο Σταύρου την ίδια ημέρα που γινόταν το δικαστήριο, έκανε αίτηση εναντίον μας για να μας αφαιρεθεί οριστικά η επιμέλεια του παιδιού και να ανατεθεί στη γιαγιά και τη θεία του, και με τον όρο να παρακολουθείται συνεχώς το παιδί από κοινωνική λειτουργό και να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση, “προκειμένου να στηριχτεί η ψυχική υγεία του ανηλίκου από ειδικούς παιδοψυχιάτρους”.
Η αίτησή του οδήγησε στην αναγκαστική αναβολή της δίκης για τις 5/4/2017, όπου ορίστηκε δικάσιμος για την αίτηση αυτήν, και στην οποία δικάσιμο θα εκδικαστεί και το δικό μας αίτημα με το 1535ΑΚ. Το ότι ο Σταύρου ευθυγραμμίζεται και μάλιστα μπαίνει στην πρώτη πλέον γραμμή του πολέμου το δείχνει με τρεις τρόπους σε αυτή την αίτηση: α) αναφέρει ότι η μητέρα του Ρούπα κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συνεπώς γνωρίζει ήδη τι συμβαίνει με την “άγνωστη” δικογραφία β) υπερθεματίζει της αναγκαιότητας το παιδί να παρακολουθείται από κοινωνική λειτουργό σε μόνιμη βάση γ) απαιτεί την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής αξιολόγησης του παιδιού για να “στηριχτεί η ψυχική υγεία του”. Δηλαδή ο κρατικός μηχανισμός που θέλει να κλιμακώσει τον πόλεμο ενάντια στο παιδί μας, όχι μόνο βάζει μέσω του εισαγγελέα Σταύρου την απαίτησή του να είναι ισοβίως το παιδί σε καθεστώς ομηρίας στις κοινωνικές υπηρεσίες που θα το επιβλέπουν, αλλά ανοιχτά πλέον δηλώνει ότι έχει διαγνώσει ως ψυχικά άρρωστο το παιδί, αφού δηλώνεται στην αίτηση του πως πρέπει “να στηριχτεί η ψυχική υγεία του από παιδοψυχιάτρους”. Έχουμε πει πως η ψυχιατριακή πραγματογνωμοσύνη που διέταξε η Νικολού- πρακτική που αφορά μόνο σε παραβάτες του ποινικού κώδικα και μάλιστα σε ακραίες περιπτώσεις παραβάσεων- δεν μας έχει ποτέ αποδοθεί και ούτε πρόκειται. Αυτή υπάρχει στα αρχεία συγκεκριμένων εισαγγελέων μαζί με τις εκθέσεις κατάσχεσης που αφορούν έγγραφα του παιδιού μας; Και όλα αυτά μαζί με όσα θα βοηθήσουν το παιδί μας ως “εγκληματία”, έτσι όπως έδειξαν πως το αντιμετώπισαν με τη σύλληψη, κράτηση στην ασφάλεια, ανάκριση, εγκλεισμό στο ψυχιατρείο και σε καθεστώς φρούρησης του και απομόνωσης του;
Η κίνηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ήταν να σαμποτάρει στην ουσία αυτό το δικαστήριο για να μη διαταχτεί η μεταγωγή μας και να μη γίνει μια δίκη με αποδυναμωμένο το άρθρο 1532ΑΚ, που στην ουσία είναι η εισαγωγή της δίωξης και του πολέμου εναντίον του παιδιού μας που ξεκίνησε να εφαρμόζεται την 5η Ιανουαρίου 2017, ημέρα που έγινε η 3η κατασταλτική επίθεση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και που έθεσε το γιο μας σε καθεστώς αιχμαλώτου πολέμου. Γιατί η παρουσία μας στο δικαστήριο γνωρίζουν ότι θα καταφέρει την εξουδετέρωση του 1532ΑΚ και συνεπώς της πρώτης πράξης πολέμου ενάντια στο παιδί μας που ξεκίνησε με σημαία αυτό το άρθρο. Ο εισαγγελέας Σταύρου με την κίνησή του αυτή μπήκε στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στο παιδί μας. Είναι αυτός που πήρε στα χέρια του τώρα την πιο βίαιη και χυδαία κατασταλτική επίθεση του κράτους στην ιστορία».