Αποφασισμένοι να μην παραδώσουν στο δήμαρχο Καλαμάτας το κτήριό τους οι λιμενεργάτες

Αποφασισμένοι να μην παραδώσουν στο δήμαρχο Καλαμάτας το κτήριό τους οι λιμενεργάτες

Από την πρώτη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι η πρόταση ότι στο κτήριο που στεγάζονται οι λιμενεργάτες θα μεταφερθεί το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, υπήρξαν αντιδράσεις. Αντιδράσεις που όσο περνά ο καιρός δυναμώνουν, ενώ οι λιμενεργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στη Δημοτική Αρχή να πάρει το κτήριο, αφού- όπως υποστηρίζουν- τους ανήκει.
Μάλιστα, στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς οι λιμενεργάτες βρήκαν συμπαράσταση και από άλλους φορείς. Ο δε πρόεδρός τους Αντώνης Καλογερόπουλος δήλωσε ότι, πέρα από την ημέρα τιμής για τους φονευθέντες λιμενεργάτες, το σωματείο τους δέχεται μια επίθεση χωρίς προηγούμενο, ώστε να τους πάρουν ένα κτήριο που όλη η Καλαμάτα γνωρίζει πως έχει κατασκευαστεί με δικά τους χρήματα.
Επίσης, δήλωσε ότι οι λιμενεργάτες δεν μπήκαν στη διαδικασία να προβούν σε κατάληψη του κτηρίου, αφού ο χώρος τούς παραχωρήθηκε, ενώ από εκεί και πέρα οι ίδιοι το κατασκεύασαν. Κτήριο που υπάρχει για τις ανάγκες των εργαζόμενων στο λιμάνι της Καλαμάτας, αφού, σύμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο, εκεί υπάρχουν αποδυτήρια, λουτρά, καθώς και χώροι για τα προσωπικά τους αντικείμενα, κι όλα αυτά είναι απαραίτητα για να δουλέψουν.

Σχετικά με τη στάση δημάρχου Καλαμάτας, ο κ Καλογερόπουλος υποστήριξε ότι, όταν αντιπροσωπεία βρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν τους επετράπη να μιλήσουν, ενώ στον προηγούμενο πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βγενή ζήτησαν να μην περάσει το θέμα στο συμβούλιο και να προστατευθούν όσο το Σωματείο είναι νόμιμο και λειτουργεί.
Αυτό που ζήτησε είναι να αποσυρθούν όλες οι σκέψεις για το συγκεκριμένο κτήριο, διαφορετικά είναι αποφασισμένοι να μην παραχωρήσουν ούτε ένα τετραγωνικό.
Κλείνοντας είπε ότι, όποια απόφαση και αν υπάρχει, αυτοί θα παραμείνουν στο κτήριο, αφού έχουν τα κλειδιά, καθώς και τα έγγραφα που τους επέτρεψαν τη δημιουργία του.
Π.Μπ.