Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κόπηκε χθες το μεσημέρι στο Λιμενάρι Φιλιατρών, από την εταιρεία των παραγωγών αδελφών Μιχαλακόπουλου και Θεοδωρόπουλου, και φορτωνόταν σε κοντέινερς για τις αγορές του κόσμου.
Το φημισμένο και ξακουστό για την ποιότητα, τη γεύση και τις θρεπτικές του ιδιότητες υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας, η συγκομιδή του οποίου ξεκίνησε χθες, άρχισε το ταξίδι του για μια ακόμα χρονιά, ώστε να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερες χώρες για την κατανάλωσή του!
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την παραγωγή, φέτος η ποιότητα του καρπουζιού στην Τριφυλία είναι έξτρα. Βοήθησαν σε αυτό οι κλιματολογικές συνθήκες και, βεβαίως, οι βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές των παραγωγών της περιοχής, οι οποίοι με μεράκι και πολύ κόπο φροντίζουν τη γη και τα προϊόντα τους. Τα δυο πρώτα κοντέινερς έφυγαν για εξαγωγή στην αγορά της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα δύο κοντέινερς θα διατεθούν στην εγχώρια αγορά.
Του Ηλία Γιαννόπουλου