Η Κωνσταντίνα Κουνή εισέβαλε δυναμικά στα αθλητικά μας πράγματα με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Πανελλήνιους Παραολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ 26-28 Μαΐου. Η νεαρή Καλαματιανή πρωταθλήτρια κατέκτησε τη 2η θέση στη σφαιροβολία γυναικών (κατηγορία 42-αθλητές με τεχνητά μέλη), με επίδοση 4 μ., ενώ στο πιο ψηλό βάθρο ανέβηκε η Δέσποινα Βουδουρίδου, η οποία κάνει επίσης ακοντισμό και ήταν ο άνθρωπος που προσκάλεσε και γνώρισε στην Κωνσταντίνα τον κόσμο του αθλητισμού. Η αρχή έγινε πριν από 1,5 χρόνο στη Θεσσαλονίκη μέσω του συλλόγου «Μακεδόνας» και με προπονητή τον Λάζαρο Στεφανίδη, ενώ οι αγώνες του Σαββάτου ήταν οι πρώτοι για την Κωνσταντίνα Κουνή (πέρυσι είχε βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να πιστοποιηθεί σε κατηγορία). Πέρα του ότι με την πρώτη προσπάθεια η Κωνσταντίνα έφτασε πολύ πιο μακριά από την απλή άθληση για το σώμα και την ενδυνάμωση των ποδιών αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι η ίδια δεν έχει ταμπού ή κόμπλεξ με την σωματική της ιδιαιτερότητα. Το αντίθετο μάλιστα, μιλάει χωρίς καμία φόρτιση για το γεγονός ότι σε ηλικία 4,5 ετών εξαιτίας του καρκίνου έγινε ακρωτηριασμός στο αριστερό της πόδι, ο οποίος επανεμφανίστηκε οδηγώντας σε πολλαπλά χειρουργεία και το δεξί…
«Δεν έχω κανένα θέμα. Ζω με αυτό από πολύ μικρή και είναι καλύτερα να λέγεται η αλήθεια. Είμαι υπερήφανη, καθώς με έκανε πιο δυνατή. Και στους αγώνες πήγα χωρίς να με νοιάζει η διάκριση. Ήταν μεγάλη τιμή που βρέθηκα εκεί και γνώρισα τέτοιους ανθρώπους. Εγώ δεν είμαι τίποτα μπροστά τους» λέει με μετριοφροσύνη η Κωνσταντίνα, που όμως έχει δώσει κι η ίδια αμέτρητες μεγάλες νικηφόρες «μάχες» ζωής, ανάμεσα στις οποίες και με το βάρος της, χάνοντας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πολλά κιλά…
Και βέβαια η διάκριση στο ΟΑΚΑ ήρθε και πλέον ο πήχης ή μάλλον τα μέτρα έχουν μεγαλώσει πολύ… Η Κωνσταντίνα Κουνή ονειρεύεται πλέον την επόμενη συμμετοχή της στους Πανελλήνιος Αγώνες, στοχεύοντας στην πρόκριση για το Λονδίνο του χρόνου και τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο το 2020…
Η Καλαματιανή πρωταθλήτρια έχει ολοκληρώσει πλέον τις σπουδές της στη Θεσσαλονίκη και κάνει την πρακτική της στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Έτσι, βρίσκεται σε αναζήτηση νέας προπονητικής βάσης εδώ, σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή της, Λάζαρο Στεφανίδη όπως είναι η επιθυμία της και μάλλον είναι τυχερή σε αυτό, καθώς σίγουρα ο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, ο πρώτος αθλητικός σύλλογος ΑμεΑ της Καλαμάτας, που ίδρυσε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου ο Γιώργος Λαζαρίδης, με μεγάλη χαρά θα πρόσθετε και το αγώνισμα της σφαιροβολίας κι ό,τι άλλο θελήσει να δοκιμάσει η Κωνσταντίνα ή άλλοι αθλητές με ειδικές ανάγκες…
Χ.Ε.