Περιμετρικός Καλαμάτας: Μια ακόμα σύγκρουση στην οδό Μαρία Κάλλας

Περιμετρικός Καλαμάτας: Μια ακόμα σύγκρουση στην οδό Μαρία Κάλλας

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα συνέβη χθες στο πρωί στη διασταύρωση του περιμετρικού με την οδό Μαρία Κάλλας, όπου είχε σχεδιαστεί να υπάρχει αμφίδρομη κατεύθυνση.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε από την πρώτη στιγμή, πριν καν παραδοθεί ο δρόμος, καθώς κάτοικοι είχαν αποκλείσει το σημείο και δήλωναν αποφασισμένοι να στρίβουν νότια και ας ήταν αυτό παράνομο.
Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό ο δρόμος θα ήταν δύο κατευθύνσεων, αλλά ένα πρόβλημα με παρακείμενη ιδιοκτησία εμπόδισε την υλοποίησή του.
Έτσι, λοιπόν, πολλοί είναι αυτοί που κινούμενοι στον περιμετρικό επιλέγουν να στρίψουν στην οδό Μαρίας Κάλλας, παρότι στο σημείο υπάρχουν απαγορευτικά σήματα.
Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές που εκεί συμβαίνουν συγκρούσεις, κάτι που φαίνεται από τα σπασμένα φανάρια στην άσφαλτο, ενώ αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες.
Καλό θα είναι, λοιπόν, μέχρι να υπάρξει οριστική λύση και να αποκτήσει ο δρόμος το κανονικό του πλάτος, που θα επιτρέπει τη διπλή κατεύθυνση, οι οδηγοί να σέβονται τη σήμανση.
Τέλος, να σημειωθεί ότι τα ελάχιστα λεπτά που σταματήσαμε χθες για να βγάλουμε φωτογραφίες, δύο αυτοκίνητα έστριψαν ανάποδα, φαινόμενο που συμβαίνει εκατοντάδες φορές καθημερινά.
Π. Μπ.