Ο νέος ΚΑΠ της ΕΠΟ είναι ενιαίος για τις επαγγελματικές και τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Για τη Γ’ Εθνική και τις τοπικές διοργανώσεις περιλαμβάνεται η σημαντική καινοτομία των 4 αντί 3 αλλαγών ποδοσφαιριστών.
Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική αποκτά, σε περίπτωση άρνησης του πρωταθλητή, διαδοχικά η δευτεραθλήτρια ή η τριταθλήτρια ΕΠΣ. Πιο συγκεκριμένα ο ΚΑΠ αναφέρει:
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας γίνεται πάντοτε με τον προκαθοριζόμενο εκάστοτε στην προκήρυξή του αριθμό ομίλων και ομάδων. Οι προβιβαζόμενες ετησίως ομάδες προέρχονται από την Α΄ κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ. Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α΄ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια. Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες
ομάδες.
Τέλος, ξεχωριστό παράρτημα προστέθηκε με ακριβείς οδηγίες για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα γήπεδα και οι επιμέρους εγκαταστάσεις για αγώνες Γ’ Εθνικής:
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας πρέπει, υποχρεωτικώς, να δηλώνουν ως έδρα γήπεδο που διαθέτει εκτός της νόμιμης άδειας λειτουργίας και τα παρακάτω, αναλυτικά, στοιχεία:
α. Αγωνιστικό χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και διαγραμμισμένο με διαστάσεις που προβλέπονται από τους Κανόνες του Παιχνιδιού και τον Κανονισμό Γηπέδων . Να διαθέτει εστίες κανονικών διαστάσεων, τοποθετημένα σημαιάκια στα κόρνερ, σκεπαστούς πάγκους στην τεχνική περιοχή για γηπεδούχο και φιλοξενούμενη ομάδα και πάγκο – θέση για τον γιατρό του αγώνα.
β. Πλήρη αποδυτήρια, σε κοντινή απόσταση από τον αγωνιστικό χώρο, ασφαλή για τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και τους διαιτητές, με επαρκείς καταιονητήρες (ντουζ), τουαλέτες, νιπτήρες σε σύνδεση με την αποχέτευση της περιοχής.
Σε κάθε αποδυτήριο να υπάρχουν δύο (2) μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων.
Να υπάρχει φαρμακευτικό υλικό σε ειδική συσκευασία (κουτί φαρμακείου) ελεγμένο από γιατρό και εργαλεία πρώτων βοηθειών. Επίσης να διαθέτουν ένα (1) τουλάχιστον, φορείο.
Στους διαδρόμους των αποδυτηρίων να έχουν εγκατασταθεί πυροσβεστήρες (φορητοί).
Ο διάδρομος που οδηγεί από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο να είναι ασφαλής και να διαθέτει (εάν απαιτείται) περίφραξη σταθερή και σε ύψος ανάλογη αυτής που προβλέπεται για τον αγωνιστικό χώρο.
γ. Οι θύρες εισόδου – εξόδου των διαγωνιζόμενων ομάδων και των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο να είναι ασφαλείς και διαχωρισμένες από εκείνες της πλευράς των θεατών.
δ. Εξέδρες θεατών χωρητικότητας πεντακοσίων (500), κατ΄ελάχιστο, καθήμενων θεατών.
Στις εξέδρες θα προβλέπεται/ διαχωρισμός, μέσω σταθερού κιγκλιδώματος, των θεατών και διαφορετικές είσοδοι για κάθε τμήμα τους, που θα είναι απολύτως ελεγχόμενες και ασφαλείς.
Στο εμπρόσθιο τμήμα τους οι κερκίδες θα διαθέτουν κιγκλίδωμα σε επαρκές για την αποφυγή ατυχημάτων ύψος.
Επίσης, θα προβλέπεται η ύπαρξη τουαλετών για τους θεατές (δύο τουλάχιστον για κάθε πλευρά των εξεδρών). Κατάλληλες θεωρούνται και οι χημικές τουαλέτες.
Το γήπεδο θα διαθέτει μικροφωνική εγκατάσταση για τις απαραίτητες ανακοινώσεις προς τους θεατές.
ε. Στις εξέδρες θα προβλέπονται θέσεις, με ασφάλεια διαχωρισμένες, για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
στ. Χώρο πάρκιγκ με σταθερές και φυλασσόμενες θέσεις για φιλοξενούμενη ομάδα, Διαιτητές και Παρατηρητή.
ζ. Η αθλητική εγκατάσταση θα είναι περιφραγμένη με σταθερή περίφραξη, θα διαθέτει συγκεκριμένες και αριθμημένες εισόδους – εξόδους θεατών και ξεχωριστή είσοδο για τις ομάδες και τους αξιωματούχους αγώνα. Οι είσοδοι για τους φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων θα είναι διαφορετικές για λόγους ασφαλείας.