Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με λαχανικά, λευκό κρέας ή υδατάνθρακες, μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αντισταθεί στις υψηλές θερμοκρασίες και να ανακτήσει ενέργεια. Και αφού δε θα πρέπει να αποκλείσουμε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μας, ένα καλό σνακ είναι ψωμί και λάδι.
Αυτό επιβεβαιώνουν και ειδικοί της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, μιας κορυφαίας αυθεντίας στα διατροφικά θέματα, όπως επιβεβαιώνει και η ASSITOL, η ιταλική ένωση ελαιοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, το ελαιόλαδο είναι μια βασική τροφή πλούσια σε καλά λιπαρά, σε θέση να παρέχει ενέργεια στο σώμα. «Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι – λέει ο Alberto Pucciarello, ειδικός διατροφής -, το ελαιόλαδο έχει γεύση, είναι ελαφρύ και μας δίνει ενέργεια τις πιο ζεστές ώρες, αρκεί να ξέρουμε να το συμπληρώσουμε σωστά στα πιάτα μας».
Α.Π.