Τρεις τελευταίες παραστάσεις του έργου “ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ” 15,16,17 Σεπτεμβρίου από την Πειραματική Σκηνή

Τρεις τελευταίες παραστάσεις του  έργου “ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ” 15,16,17 Σεπτεμβρίου από την Πειραματική Σκηνή

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσιάζει τις τρεις τελευταίες παραστάσεις του βραβευμένου θεατρικού έργου της Ξένιας Καλογεροπούλου “ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ” , την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 15,16,17 Σεπτεμβρίου, στις 8.30  το βράδυ στην  Αίθουσα  του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Το εισιτήριο είναι 10 ευρώ για ενήλικες και 7 παιδιά, φοιτητές, ανέργους. Προπώληση εισιτηρίων με μειωμένες τιμές 8 ευρώ και 6 το μειωμένο στο βιβλιοπωλείο “ΑΝΑΓΝΩΣΗ” πεζόδρομος Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και στο μεζεδοπωλείο “ΣΤΟ ΚΥΜΑ” οδός Ναυαρίνου 167.
Σκηνοθεσία  και αυτοσχεδιασμοί : Δέσποινα Δρεπανιά – Κων/νος Μαραβέλιας, μουσική: Νίκος Κυπουργός, στίχοι τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου, σκηνικά -κοστούμια: Κατερίνα Μηλιαρέση, φωτισμοί: Γιάννης Τσιούπας, διδασκαλία τραγουδιών: Κατερίνα Πετρουλάκη, φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας, σχεδιασμός αφίσας Τζένη Ντεκελέ.
32 έφηβοι εμηνεύουν, χορεύουν και τραγουδούν επί σκηνής το υπέροχο αυτό θεατρικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου.
Το έργο
Το «Σκλαβί» βασίζεται στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι. Τοποθετείται σε μια εποχή όπου «οι άλλες χώρες ήταν ακόμη μακρινές, που τα βιβλία τα ‘γραφαν με το χέρι και που οι μέρες δεν περνούσαν τόσο γρήγορα».
Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος, το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα και ωστόσο τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς ωστόσο ποτέ να συγκρουστούν.  
 Αυτό το υπέροχο παραμύθι έχει όλα εκείνα τα συστατικά  που θα μαγέψουν τα παιδιά, βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, δράκους και μάχες, αγάπη και θυσία, αλλά πάνω από όλα, είναι ένα βαθιά δικό μας, ελληνικό παραμύθι που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή μας! Η  παράσταση  απευθύνεται σε παιδιά -θεατές που  θα μυηθούν στον κόσμο που θα ζήσουν αργότερα, αλλά και σε ενήλικες –θεατές,  που θα ανακαλύψουν ξανά την αθωότητά τους .