Μικρό αποδείχθηκε προχθές το βράδυ το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας για να χωρέσει την αγάπη για τον Μάριο… Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας γέμισαν ασφυκτικά το χώρο, πολλοί ήταν οι όρθιοι, μέσα αλλά και έξω από την αίθουσα, δίνοντας με την παρουσία τους υπέρτατο νόημα σε μιαν εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.
Με συνεκτικό κρίκο τη μουσική, που ισοδυναμεί με φως για το νεαρό φοιτητή της σχολής Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό εκ γενετής πρόβλημα όρασης, οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε μια πραγματική μυσταγωγία. Ο σκοπός της συγκέντρωσης χρημάτων ώστε να μπορέσει ο Μάριος να υποβληθεί σε μια ακόμη δύσκολη και πολυδάπανη εγχείρηση στο Λονδίνο επετεύχθη χάρις και σε δωρεές φορέων, ιδιωτών και πολιτών. Πάνω απ’ όλα, όμως, ο νεαρός μουσικός είχε την ευκαιρία να πάρει δύναμη βιώνοντας την αγάπη του κόσμου, φίλων και δικών του ανθρώπων. Περίοπτη θέση ανάμεσά τους έχουν οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, απ’ όπου αποφοίτησε με επιτυχία και ο ίδιος και οι οποίοι τραγούδησαν στο πλευρό του, ενώ ήταν ο σύλλογός τους, «Μαρία Κάλλας», που είχε την πρωτοβουλία και ευθύνη της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν κατά σειρά οι μουσικοί:
Μαρία Τσώνη (φωνή), Φιλοθέη Μαστέα (φλάουτο),
Κολλινιάτης Ηλίας (κιθάρα/φωνή), Μάριος Σαρέλλας (κιθάρα/φωνή), Κώστα Βέλμαχος (μπάσο/φωνή), Έλις Μέτα (κρουστά), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (πλήκτρα), Δημήτρης Αθανασακόπουλος (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Χρυσή Τζάβλα (βιολί/φωνή), Ελένη Πανταζοπούλου (φωνή), Δημήτρης Καλογερόπουλους (φωνή), Μυρτώ Καμβυσίδη (φωνή).
Μαρία Κρασοπούλου (φωνή), Γιώργος Κλάδης (κρουστά)
Νικόλας Παλαιολόγος (ούτι), Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα/φωνή).
Με αγαπημένα παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, έντεχνα, σύγχρονα και… μικρή γεύση ξένης μουσικής, η συναυλία καθήλωσε και σε πολλές περιπτώσεις ξεσήκωσε το κοινό. Ο Μάριος Σαρέλλας έδειξε επί σκηνής τις μουσικές του ικανότητες, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν του παραχωρήθηκε χαριστικά και όλοι έμειναν με τη βεβαιότητα ότι μαζί με τ’ άλλα παιδιά που συμμετείχαν -πολλά από τα οποία έχουν ήδη ξεπεράσει τα μεσσηνιακά, ακόμα και διεθνή σύνορα, όπως η Μυρτώ Καμβυσίδη- όχι μόνο κρατήθηκε η υπόσχεση να παίξουν όσο καλύτερα μπορούσαν, αλλά ότι έπαιξαν και τραγούδησαν εξαιρετικά.
Γι’ αυτό, άλλωστε, ο νέος διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Γιάννης Σόλαρης, έκλεισε τη βραδιά τονίζοντας ότι για αυτά τα παιδιά και όσα φοιτούν τώρα ή θ’ ακολουθήσουν στο μέλλον αξίζει κάθε ενδιαφέρον και προσπάθεια.
Η Μεσσηνία μπορεί πραγματικά να είναι υπερήφανη για τα παιδιά της, όταν επιλέγουν να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, όποια κι αν είναι αυτά, αλλά και να τα «μοιραστούν» με το συνάνθρωπο…
Χ.Ε.