Να μη χαθεί η ευκαιρία για άνθηση του αθλητικού τουρισμού – Κλιμάκιο της Ρωσικής ομοσπονδίας στίβου στην Καλαμάτα

Να μη χαθεί η ευκαιρία  για άνθηση του αθλητικού τουρισμού – Κλιμάκιο της Ρωσικής ομοσπονδίας στίβου στην Καλαμάτα

Μια μοναδική ευκαιρία για την… άνθηση του αθλητικού τουρισμού στην Καλαμάτα αποτελεί η αναζήτηση από τη Ρώσικη Ομοσπονδία Στίβου κατάλληλης κλιματικά περιοχής, αλλά και με επαρκείς υποδομές, προκειμένου μέρος της αγωνιστικής προετοιμασίας των αθλητών της να γίνεται στην πόλη.
Σειρά μελετών αποδεικνύει ότι μια μορφή τουρισμού που κερδίζει συνεχώς έδαφος, είναι ο αθλητικός τουρισμός, αποτελώντας ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φαινόμενο, με παγκόσμιες διαστάσεις και σημασία, σε πολλά επίπεδα.
Σήμερα ο αθλητισμός και ο τουρισμός αποτελούν δύο μεγάλους κοινωνικούς θεσμούς που γιγαντώθηκαν ειδικότερα μετά το 1960 και αποτελούν δύο κερδοφόρες βιομηχανίες, που αποφέρουν τεράστια κέρδη. Οι έννοιες του τουρισμού και του αθλητισμού, αλληλοσχετίζονται και έχουν κοινό έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, η ευκαιρία που διαμορφώνεται για την Καλαμάτα δεν πρέπει να χαθεί. 
Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, κλιμάκιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου με επικεφαλής τον αντιπρόεδρo και Ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 800 μέτρα, Yuri Borzakovskiy, το διευθυντή Αθλητισμού Andrei Kruporushnikov και τον επικεφαλής στήριξης της εθνικής ομάδας στίβου, Nikolai Lukashkin, επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, διερευνώντας τις δυνατότητες της πόλης, σε αθλητικές και ξενοδοχειακές υποδομές, ώστε να φιλοξενήσει αθλητές της Εθνικής Ομάδας Στίβου της Ρωσίας στη φάση της αγωνιστικής τους προετοιμασίας.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, απ’ όπου ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, Παναγιώτη Γιαννόπουλο και τον Δημήτριο Πουλόπουλο, έφορο της ομάδας στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ και μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, για τις δυνατότητες που παρέχουν οι εγκαταστάσεις για την προετοιμασία των αθλητών.
Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο κ. Νικόλαος Στακιάς, επιστημονικός συνεργάτης του υπουργείου Τουρισμού σε θέματα αθλητικού τουρισμού, καθώς και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γεώργιος Μασούτης.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και ξενοδοχεία της πόλης, όπου έτυχε φιλόξενης υποδοχής, ενώ πριν από την αναχώρησή της για την Αθήνα παρακολούθησε αγώνες της ημερίδας στίβου που οργανώθηκε από το Μεσσηνιακό Γ.Σ και διεξάγονταν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Η επίσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, σε συνεργασία με τον κ. Βασιλειάδη, υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ εντασσόταν στο πλαίσιο του έτους τουρισμού 2017-2018 Ελλάδος – Ρωσίας.
Α.Π.