Κάνοντας βόλτα στην άγρια φύση της Μάνης, γνώρισα τον Παναγιώτη Θωμόπουλο, συνιδρυτής μαζί με τον Γιώργο Σμυρνιό της εταιρείας Cactus Nopales. Η Cactus Nopales ασχολείται με την παραγωγή του κάκτου nopales, της γνωστής μας φραγκοσυκιάς. Τα προϊόντα της φραγκοσυκιάς είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην μεξικάνικη κουζίνα αλλά στην Ελλάδα τώρα τα γνωρίζουμε.
Αυτοφυές φυτό που το συναντάμε σε όλη την ελληνική επικράτεια με ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα βοηθούν πολύ το πεπτικό σύστημα και το μεταβολισμό. Το εκχύλισμα των φύλλων του έχει ευεργετικές ιδιότητες κυρίως σε άτομα με χοληστερίνη και διαβήτη.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας σχετικά με τις ιδιότητες των Ελληνικών φραγκόσυκων, καθώς και με αναλύσεις σε ανεξάρτητα εργαστήρια προέκυψε η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο και ασβέστιο καθώς και σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες.
Ο Παναγιώτης Θωμόπουλος και ο Γιώργος Σμυρνιός καλλιεργούν φραγκοσυκιές στα Ανώγεια Λακωνίας και παράλληλα συνεργάζονται με την εταιρεία Bonum Terrae, η οποία έχει αναλάβει την δύσκολη επεξεργασία του, φτιάχνοντας τα οποία φτιάχνουν πεντανόστιμες μαρμελάδες, τσάτνεϊ και σάλτσες. Τα εξαιρετικά σαπούνια με ελαιόλαδο και άρωμα φραγκόσυκο θα τα λατρέψετε.