Ως μία από τις καλύτερες χρονιές αναφορικά με την ποιότητα των παραγόμενων ελαιολάδων στη Μεσσηνία χαρακτηρίζεται η φετινή. Οξύτητες ακόμα και κάτω του 0,2% δείχνουν οι περισσότερες μετρήσεις για το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, προκαλώντας αισιοδοξία στους παραγωγούς, αφού αυτή η κατηγορία ελαιολάδων είναι η πιο περιζήτητη στην αγορά.
“Τα φετινά ελαιόλαδα δεν είναι μόνο πολύ χαμηλά σε οξύτητες, αλλά εξαιρετικά σε οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Τα πρώτα τεστ γευσιγνωσίας έδειξαν πως εκεί τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα διαθέτουν όλα τα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσουν ποιοτικά» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Θετικά είναι τα μηνύματα και αναφορικά με την ποσότητα της φετινής παραγωγής, η οποία παρά την ξηρασία αναμένεται να κυμανθεί κοντά στους 50.000 τόνους. «Η δακοπροσβολή φέτος περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό και αυτό έσωσε την παραγόμενη ποιότητα αλλά και βοήθησε την ποιότητα του ελαιολάδου. ‘Έγινε πολύ καλή δουλειά από τα συνεργεία και τις υπηρεσίες και απέδωσε τα μέγιστα ο δολωματικός ψεκασμός» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.