O ΟΠΑΠ παρουσίασε πρόσφατα τις 21 νέες επιχειρήσεις του προγράμματος επιχειρηματικής υποστήριξης ΟΠΑΠ Forward.
Στον πρώτο πετυχημένο κύκλο του προγράμματος οι εταιρείες πέτυχαν να αυξήσουν τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατoμμύρια ευρώ) ενώ ταυτόχρονα δημιούργησαν 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, Επίσης μέσω των σχετικών συνεργασιών και συνεργειών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.
Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor. Η υποστήριξη που παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις περιλαμβάνει:
Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς. Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία. Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές. Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες.
Οι εταιρείες του δεύτερου κύκλου εκπροσωπούν επτά παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του λιανικού και χονδρικού εμπορίου, της βιομηχανίας ποτών και τροφίμων, της τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου, των υπηρεσιών, των βιομηχανικών προϊόντων και των καλλυντικών. Από τις επιχειρήσεις αυτές, το 65% βρίσκεται στην περιφέρεια και το 25% εξάγει περίπου το ήμισυ της παραγωγής τους.
Μεταξύ των εταιριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η ΑΓΑΝ, είναι μια γεωργική επιχείρηση που αξιοποιεί την υψηλή τεχνολογία και τη μέθοδο της υδροπονίας για την παραγωγή τομάτας και έχει την έδρα της στη Μεσσήνη.
Ειδικότερα, η ΑΓΑΝ Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. είναι ένα υδροπονικό θερμοκήπιο υψηλής τεχνολογίας, που εκμεταλλεύεται την ηλιοφάνεια, τη βιομάζα και τα πλεονεκτήματα της περιοχής, αναπαράγει τις συνθήκες της ελληνικής άνοιξης 365 μέρες το χρόνο και παράγει σε ένα ελεγχόμενο και πιστοποιημένο περιβάλλον, με πολλή αγάπη και μεράκι, ντομάτες με άρωμα και γεύση όπως παλιά.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μεσσήνη (θέση Καμίνια) και αποτελούνται από θερμοκήπιο 43 στρεμμάτων, σε έκταση 100 στρεμμάτων, στο οποίο παράγεται με την μέθοδο της υδροπονίας τομάτα και τομάτα σε τσαμπί.
Το θερμοκήπιο είναι υπερσύγχρονο, βασισμένο σε σύστημα αυτοματισμών και είναι δομημένο από Έλληνες κατασκευαστές με υψηλή τεχνογνωσία, σε εφαρμογή ενός επιχειρηματικού σχεδίου που εκπονήθηκε με γνώμονα την αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελληνικής γης για την παραγωγή προστιθέμενης αξίας για την επιχείρηση και την Ελληνική οικονομία.
Α.Π.