Περισσότεροι από 20.000 τόνοι αγγουριών και 22.000 τόνοι ντομάτας στην Τριφυλία!

Περισσότεροι από 20.000 τόνοι αγγουριών και 22.000 τόνοι ντομάτας στην Τριφυλία!

Εξαιρετική ήταν η φετινή χρονιά στην Τριφυλία για τις καλλιέργειες αγγουριού και ντομάτας, καθώς παρήχθησαν περισσότεροι από 20.000 τόνοι αγγουριών και περισσότεροι από 22.000 τόνοι ντομάτας.
Όπως είναι γνωστό, η Τριφυλία αποτελεί σπουδαίο και με διαρκώς εντεινόμενη δυναμική κέντρο αγροτικής παραγωγής και καλλιεργειών στην Ελλάδα. Θερμοκήπια και καλλιέργειες, όπως έχουμε επισημάνει, είναι στην πρωτοπορία και την καινοτομία και η τεχνολογία και τεχνογνωσία που χρησιμοποιούν στις καλλιεργητικές μεθόδους και πρακτικές τους οι Τριφύλιοι παραγωγοί αποτελούν αντικείμενο έρευνας από ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και φορείς!
Σε δηλώσεις του προχθές ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκε στη φετινή παραγωγή αγγουριών και ντομάτας, λέγοντας: «Στα αγγούρια ήταν μια εξαιρετική χρονιά με παραγωγή πάνω από 20.000 τόνους και περισσότερες από 200 αναγγελίες εξαγωγών! Μεγάλη ποσότητα προωθήθηκε στις βαλκανικές χώρες και ειδικά στη Βουλγαρία. Σταθερή ζήτηση είχαμε και για τις ντομάτες, όπου η παραγωγή ξεπέρασε τους 22.000 τόνους και κατευθύνθηκαν, κατά βάση, στην εσωτερική αγορά, με εξαιρετική ποιότητα!
Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τα κηπευτικά. Υπάρχει το παραγωγικό δυναμικό. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το αρδευτικό νερό από το φράγμα, όπου θα πρέπει να δώσουμε προσοχή, ενώ και το επιστημονικό δυναμικό είναι εξαιρετικό!».
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου