Το 47ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών, διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα υπό την διοργάνωση του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αλιείας (Ε.Ο.ΥΔ.Α.).
Στο εν λόγω πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 28 άτομα, ενώ ο νικητής θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατομικής Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών, έχει διεξαχθεί άλλες δύο φορές στην Καλαμάτα.
Η συνέντευξη Τύπου
Γι’ αυτή τη σημαντική διοργάνωση δόθηκε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος», όπου μίλησαν ο Τάκης Δρακόπουλος, επίτιμος πρόεδρος ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» που ανέφερε τα εξής: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αλιείας ανέθεσε στον σύλλογό μας τη διοργάνωση του 47ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών, όπου τα μισά αλιεύματα θα δοθούν σε κοινωνικούς σκοπούς μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.
Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Δυτικής Μάνης, την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας που στηρίζουν τη διοργάνωση αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης που την προβάλλουν. Επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς του πρωταθλήματος που είναι οι: Διάπλαση, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Aegean, Αθανασίου, ΒΡ Σώτηρας, Εταιρεία Lawrence (Βαθόμετρα), Λουξ (Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Ήχος και Φως (Χρήστος Σακκάς), Super Market Σιψάς (Κορώνη) καθώς επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας.
Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, η εκκίνηση των αθλητών θα γένεις τις 9.00 π.μ. ενώ η αγωνιστική δραστηριότητα θα διαρκέσει έως τις 2.00 μ.μ. (την πρώτη ημέρα θα αλιεύσουν στις περιοχές «Λιβάδι» και «Αυγό» στην Κορώνη και τη δεύτερη στις περιοχές «Φανάρι» Κιτριών και στην Καρδαμύλη).
Στις 5.00 μ.μ. θα γίνεται το ζύγισμα των αλιευμάτων.
Την Κυριακή και ώρα 6.30 μ.μ. θα γίνουν οι απονομές και θα διεξαχθεί γιορτή στο πάρκο του Πανελληνίου.
Οι συμμετοχές ανέρχονται στις 28 (14 ομάδες) και μαζί με τους συνοδούς θα βρεθούν περίπου 100 άτομα στην Καλαμάτα. Θα υπάρχει ειδική βαθμολογία και ο νικητής θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχει διεξαχθεί άλλες 2 φορές στην Καλαμάτα (την πρώτη συμμετείχαν 30 ομάδες, ενώ τη δεύτερη 17)».
Η κα Αντωνία Μπούζα Αντιπεριφρειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας σημείωσε: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό που υπάρχουν Σύλλογοι όπως ο ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος», που προσπαθούν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα στην Καλαμάτα με διάφορες δράσεις. Βρισκόμαστε στον Οκτώβριο και είναι σημαντικό που θα έρθουν στην περιοχή μας πολυάριθμοι επισκέπτες με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 47ου Πανελληνίου Ατομικού Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας.
Στο Σύλλογο υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο, που βλέπουν μπροστά και προάγουν το Ναυταθλητισμό και τον αθλοουρισμό, ενώ προβάλλουν τη θάλασσα.
Εμείς ως περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζουμε τις προσπάθειές τους».
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» Χάρης Βγενής.