Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας: Έφθασε η ώρα για τη μεγάλη ροκ συναυλία

Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας: Έφθασε η ώρα για τη μεγάλη ροκ συναυλία

Απόψε στην Τέντα το “Wall” των Pink Floyd 
Μια ξεχωριστή βραδιά θα είναι η αποψινή, αφού θα ακούσουμε τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας μαζί με τους Planet Caravan να παίζουν κομμάτια των Pink Floyd στο γήπεδο της Τέντας.

Οι άνθρωποι της Φιλαρμονικής, αλλά και όσοι συμμετέχουν στο στήσιμο της συναυλίας, δουλεύουν πυρετωδώς, ώστε απόψε όλα να είναι στην εντέλεια. Για το λόγο αυτό το «Θάρρος» βρέθηκε στην Τέντα, όπου συνάντησε το μαέστρο της Φιλαρμονικής, Κώστα Νικολέα, έναν άνθρωπο που έχει ταυτιστεί μαζί της, καθώς βρίσκεται στο τιμόνι της σχεδόν 30 χρόνια.
Ξεκινήσαμε, λοιπόν, τη συζήτηση ρωτώντας πώς η Φιλαρμονική αποφάσισε να κάνει αυτή την «υπέρβαση» και να παίξει Pink Floyd, με τον κύριο Νικολέα να απαντά ότι ήθελε να κάνει ένα άνοιγμα και προς τα ηλεκτρονικά όργανα, ώστε να γίνει ένα σμίξιμο με τα φυσικά όργανα, καθώς και προς τη ροκ μουσική. Κάτι που, όπως μας είπε ο κ. Νικολέας, θα συνεχιστεί, αν όλα πάνε καλά, με ανάλογες συναυλίες στο μέλλον.

Η δε απόφαση για μια τέτοια συναυλία πάρθηκε από ανθρώπους της μπάντας, με τα μέλη της να εντυπωσιάζονται από την ιδέα από την πρώτη στιγμή, ειδικά με την επιλογή του συγκεκριμένου έργου, που απηχεί και την προηγούμενη γενιά.
Όσο για το τι θα ακούσει ο κόσμος που θα βρεθεί στην Τέντα, παρατήρησε ότι είναι μια ξεχωριστή συναυλία με το Wall των Pink Floyd, ένα έργο κατά της απομόνωσης και του εγκλεισμού, που κατά τον ίδιο συνάδει και με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας
Όλοι μας έχουν συνδυάσει τη Φιλαρμονική Καλαμάτας με εκδηλώσεις χαράς και λύπης, αφού δίνει το δικό της στίγμα σε αυτές. Μιλώντας με τον κ. Νικολέα για αυτήν, μας είπε ότι πρόκειται για ένα νομικό πρόσωπο του Δήμου που ιδρύθηκε το 1939, ενώ ξεκίνησε από το 1890 ως Φιλαρμονική Εταιρεία Καλαμών και έτσι είναι από τις πρώτες φιλαρμονικές σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή η Φιλαρμονική διαθέτει 55 μουσικούς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ενώ υπάρχει και το εκπαιδευτικό κομμάτι, που αποτελείται από 160 περίπου άτομα.
Όσο για το αν υπάρχουν νέα παιδιά που εγγράφονται στη Φιλαρμονική, ο μαέστρος ανέφερε ότι υφίσταται ενδιαφέρον και σε αυτό έχει επηρεάσει και η κρίση, μιας και εκεί τα μαθήματα είναι δωρεάν.

Ανοιχτή για όλους
Σχετικά με το ηλικιακό όριο στις εγγραφές, ο κ. Νικολέας σχολίασε ότι δεν υπάρχει, αφού στη Φιλαρμονική μπορεί να πάει ένα παιδί από πέντε χρόνων. Μέχρι δε τα οκτώ θα κάνει εισαγωγή στη μουσική και στη συνέχεια θα μεταβεί στα όργανα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχουν και τα τμήματα ενηλίκων, τα οποία οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει και να ξεκινήσει από το μηδέν στο μαγικό χώρο της μουσικής.

Η μπαντίνα
Όσο για μια νέα Φιλαρμονική που έχει εμφανιστεί τελευταία από μικρά παιδιά, αποτελεί μέρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής και όπως μας είπε ο κ. Νικολέας, εκεί νέοι μουσικοί μπαίνουν στον προθάλαμο της μεγάλης μπάντας. Η μπαντίνα αποτελείται από παιδιά μέχρι 14- 15 χρόνων, αφού έχουν παρακολουθήσει συγκεκριμένη ύλη.

Η αποψινή συναυλία
Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ με το εισιτήριο να κοστίζει 2 ευρώ και είναι αφιερωμένη στα Παιδικά Χωριά SOS.
Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο, στο κυλικείο της Φιλαρμονικής, καθώς και στο Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Οικογένειας Παιδικών Χωριών SOS.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση