Το ΠΑΜΕ δηλώνει έτοιμο «να τινάξει στον αέρα» το συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα γίνει στην Καλαμάτα

Το ΠΑΜΕ δηλώνει έτοιμο «να τινάξει στον αέρα» το συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα γίνει στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες το μέλος της Πανελλαδικής  Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γιώργος Πέρρος. O λόγος της επίσκεψης ήταν οι κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, το οποίο έχει προγραμματιστεί από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Ειδικότερα, ο κ. Πέρρος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ξεσηκωμού προς τους εργαζομένους κατά της ΓΣΕΕ, αλλά και του συνεδρίου που διοργανώνεται στην Καλαμάτα, τους κάλεσε δε να παρευρεθούν σε αυτό αλλά να έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους και να προβληματιστούν.
Όπως ανέφερε ακόμη, έχει πληροφορίες ότι στην πόλη μας εκείνες τις ημέρες θα φτάσουν διμοιρίες για την αποτροπή επεισοδίων. Από την πλευρά του, κάλεσε τους αρμοδίους να μην προβούν σε τέτοια κίνηση, γιατί θα βρουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπροστά τους, ενώ τόνισε ότι δε θα επιτρέψουν να διεξαχθεί ένα συνέδριο όπως το προηγούμενο.
 
Οι διαφορές του ΠΑΜΕ με τη ΓΣΕΕ
Συνεχίζοντας ο Γιώργος Πέρρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΓΣΕΕ και ειδικά για το συνέδριο είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης, μιας και από αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό για τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, πρόσθεσε, ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Από την άλλη, τα μέλη του ΠΑΜΕ θεωρούν ότι οι άνθρωποι της εργοδοσίας και του κράτους, που υπονομεύουν τα εργατικά συμφέροντα, πρέπει να πεταχτούν από το σβέρκο της εργατικής τάξης, σε όλες τις συνδικαλιστικές βαθμίδες. Είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» για το εργατικό κίνημα, σχολίασε.
 
Οι καταγγελίες
Με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Πέρρος θέλησε, μάλιστα, να καταγγείλει μια πρακτική και κατεύθυνση που, όπως είπε, ακολουθούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ), η οποία συκοφαντεί και υπονομεύει το σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας των συνδικάτων και της συμμετοχής των εργαζομένων σ’ αυτά.
Συμπλήρωσε ότι αυτή η πρακτική διώχνει τους εργαζομένους από την οργάνωση και τη συμμετοχή στους αγώνες για τη ζωή τους.
Το τελευταίο συνέδριο της ΟΙΥΕ, εξήγησε, αποτελεί μια τρανταχτή απόδειξη των παραπάνω: προσπάθησαν να κάνουν συνέδριο με εργοδότες-μαϊμούδες και μπράβους ποινικούς, νονούς της νύχτας. Και όταν δεν μπόρεσαν, χτυπώντας και συνδικαλιστές, το διέλυσαν.
Κλείνοντας κάλεσε τα συνδικάτα, τους εργαζομένους, να βρεθούν στην Καλαμάτα την ημέρα έναρξης του συνεδρίου.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση