Θετικό κλίμα στη συνάντηση Αλειφέρη- επαγγελματιών Παραλίας


Τα προβλήματα της παραλίας και της οδού Ναυαρίνου συζητήθηκαν μεταξύ της υποψήφιας δημάρχου, Ελένης Αλειφέρη και επαγγελματιών της περιοχής. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή και υποψήφιων συμβούλων, έγινε έπειτα από κάλεσμα του συνδυασμού «Πρωτεύουσα Δύναμη». Είχε, δε, σκοπό την πλήρη καταγραφή των απόψεων που υπάρχουν για διάφορα ζητήματα με στόχο την επίλυσή τους, ώστε να δοθεί ώθηση και παράταση της τουριστικής περιόδου η οποία τώρα δεν ξεπερνά τους τέσσερις – πέντε μήνες. 
Όπως επισήμανε η κυρία Αλειφέρη, το παραλιακό μέτωπο είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την Καλαμάτα και πεδίο ουσιαστικής ανάπτυξης.
Ύστερα από ενδελεχή διάλογο η συζήτηση κατέληξε στο ότι πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να διανοιχθούν οι κάθετοι προς την Ναυαρίνου δρόμοι και, στη συνέχεια, να γίνει ολοκληρωμένη προσέγγιση αντιμετώπισης των θεμάτων της περιοχής. Οι λύσεις πολλές και ποικίλες, οι οποίες, όμως, όπως όλοι συμφώνησαν, πριν εφαρμοστούν θα πρέπει να εξετασθούν σε δημόσια διαβούλευση και, φυσικά, στο πλαίσιο ολοκληρωμένης μελέτης. Η πόλη θα πρέπει να αναπτύσσεται παράλληλα και ισόρροπα, διότι όταν αναπτύσσεται μόνο το ένα πόδι (κέντρο) και όχι το άλλο (παραλία), θα είναι μια ανάπτυξη χωλή, παρατήρησαν οι παριστάμενοι. 

Το λιμάνι βασικός πυλώνας ανάπτυξης και εξωστρέφειας  
Θεσμική συνάντηση είχε η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Αλειφέρη με το λιμενάρχη, αντιπλοίαρχο Αντώνη Δουμάνη, προκειμένου να αναλυθούν περαιτέρω τα θέματα εν όψει της εφαρμογής του master plan λιμένα, αλλά και της αναπτυξιακής πρότασης του συνδυασμού.
Συζητήθηκαν θέματα του λιμένα (λεκάνης αλλά και ζώνης), της μαρίνας και της Μικράς Μαντίνειας. Επίσης, το θέμα της ισχύος νέου Προεδρικού Διατάγματος δια του οποίου δίνεται στο Λιμενικό Σώμα η ευθύνη για όλο τον αιγιαλό που μέχρι τώρα ανήκε στην Αστυνομία. 
Ιδιαίτερα απασχόλησε τη συζήτηση η ανάγκη δημιουργίας επιβατικού σταθμού, αλλά και πύλης εισόδου – εξόδου βάσει της Συνθήκης του Σένγκεν, που θα τεθεί σε ισχύ το 2021 για κάθε λιμάνι της χώρας.
Ακόμη, έγινε ανταλλαγή σκέψεων σχετικά με την ενοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων (λιμένα – μαρίνας), τη χωροθέτηση του υδατοδρομίου, των θέσεων εξυπηρέτησης και, φυσικά, αρκετά για τη φυσιογνωμία ανάπτυξης του λιμανιού της Καλαμάτας.
Η κυρία Αλειφέρη υπογράμμισε ότι η ίδια και ο συνδυασμός της βλέπουν το λιμάνι ως μία από τις βασικές πύλες εξωστρέφειας και βασικό πυλώνα ανάπτυξης της πόλης.