Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κόπηκε προχθές στο Λιμενάρι Φιλιατρών, από την εταιρεία των παραγωγών, αδελφών Σπύρου και Γιώργου Μιχαλακόπουλου και Αντώνη Θεοδωρόπουλου, και φορτωνόταν σε κοντέινερς για την εγχώρια αγορά!
Το φημισμένο και ξακουστό για την ποιότητα, τη γεύση του και τις θρεπτικές του ιδιότητες υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας, η συγκομιδή του οποίου ξεκίνησε, άρχισε το ταξίδι του για μια ακόμα χρονιά, ώστε να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερες χώρες για την κατανάλωσή του!
Τα πρώτα κοντέινερς από το Λιμενάρι έφυγαν για τη Λαχαναγορά Αθήνας, ενώ τα επόμενα προορίζονται για εξαγωγή σε Βαλκανικές χώρες αρχικά και στην υπόλοιπη Ευρώπη στη συνέχεια. Η συγκομιδή ξεκίνησε και η παραγωγή είναι αρκετά καλή παρά τον άστατο καιρό, με ποιότητα εξαιρετική, γεύση λαχταριστή και πολύ καλή απόδοση, που διαμορφώνουν καλή και την τιμή.
Του Ηλία Γιαννόπουλου