Μεγάλη επισκεψιμότητα από σχολεία στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας

Μεγάλη επισκεψιμότητα από σχολεία στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με επισκέψεις στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας.
Ενδεικτικά κατά το μήνα Οκτώβριο, μόνο μέχρι και τις 18 του μήνα, το Στρατιωτικό Μουσείο επισκέφθηκαν περί τα 754 παιδιά, ενώ αναμένονται μέχρι την 31η επιπλέον 600 παιδιά, μέσω των σχολείων τους.
Το πρόγραμμα του Στρατιωτικού Μουσείου περιλαμβάνει: ξενάγηση στο χώρο εκθεμάτων από το προσωπικό του μουσείου, ιστορικό ντοκιμαντέρ για κάθε ηλικία, παρουσίαση μουσειοσκευής (εξοπλισμός Έλληνα στρατιώτη), ξενάγηση στον περιβάλλοντα χώρο (άρματα, πυροβόλα, αεροπλάνο), ενώ παραδίδεται αναμνηστικό επίσκεψης σε όλα τα σχολεία.
Λόγω, δε, του αυξημένου όγκου προσέλευσης των σχολείων και για την εύρυθμη λειτουργία του Στρατιωτικού Μουσείου, θα πρέπει να κλείνονται ραντεβού κατόπιν επικοινωνίας με τους υπεύθυνους 30 ημέρες νωρίτερα.
Ειδικότερα, το μουσείο επισκέφθηκαν τα εξής σχολεία:  Νηπιαγωγείο Κοπανακίου, 18ο Δημοτικό, Νηπιαγωγείο Διασποράς, 7ο Δημοτικό, Παιδικός Σταθμός Κλείδωνα Μαρίας, Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Λιλιπούπολη, Δημοτικό Θουρίας, ΚΔΑΠ ΠΑΖΛ, παιδικός Παπαδοπούλειο και 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων.