Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται πλέον η 24χρονη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται πλέον η 24χρονη

Μεγάλο το ενδιαφέρον από τον κόσμο για την τύχη του παιδιού 
Στην εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκε χθες η 24χρονη Γεωργιανή που το πρωί της Τετάρτης πέταξε το μόλις μερικών ημερών αγοράκι της σε κάδο στη συμβολή των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους. Η εισαγγελέας τής άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορία
βαρύτερη από την απόπειρα παιδοκτονίας που αρχικά ανέφερε η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της από την Αστυνομία.
Η νεαρή ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή.
Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της 24χρονης, Κώστας Κρόμπας, δήλωσε ότι η κατάσταση που βρίσκεται είναι πολύ κακή, ενώ συνεχώς κλαίει και έχει μετανιώσει. Πρόσθεσε ότι η 24χρονη θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η πράξη της είναι μεν καταδικαστέα, αλλά υπάρχει εξήγηση.
Όσο για το τι την οδήγησε να πετάξει το παιδί της στα σκουπίδια, ο κ. Κρόμπας είπε ότι ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού βρισκόταν σε μια ξένη χώρα, μόνη, χωρίς δουλειά, ενώ πρόσθεσε ότι σίγουρα πάσχει από κάποια μορφής ψυχολογική διαταραχή ή και κατάθλιψη, κι έτσι έκανε την καταδικαστέα, όπως είπε, πράξη.
Σχετικά με το μωρό, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη το αποζητά διαρκώς και τους ζητά να του πάνε ο,τι μπορεί να χρειαστεί. Αυτά, κατά τον ίδιο, δείχνουν εμφανή μεταμέλεια.
Σε επίπεδο ψυχολογικής υποστήριξης, ο κ. Κρόμπας ανέφερε ότι η κοινωνική λειτουργός ήταν μαζί της στη εισαγγελία και εξέφρασε την ελπίδα η στήριξη αυτή να συνεχιστεί.
 
Μεγάλο το ενδιαφέρον από τον κόσμο για την τύχη του παιδιού
Να σημειωθεί, τέλος, ότι μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από τον κόσμο για την τύχη του παιδιού, καθώς εκατοντάδες είναι οι πολίτες που έχουν επικοινωνήσει τόσο με το Νοσοκομείο Καλαμάτας όσο και με το Δήμο, αλλά και με το «Θάρρος», ρωτώντας για το πώς μπορούν να βοηθήσουν. Μάλιστα, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να το υιοθετήσουν, κάτι που βέβαια δεν είναι τόσο απλό, μιας και απαιτείται δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.
Όσο τώρα για την τύχη του μικρού αγοριού, αυτό παραμένει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και χαίρει άκρας υγείας, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να μεταφερθεί σε κατάλληλη δομή της Αθήνας, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τις γιορτές.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση