Ο πατέρας του παιδιού ήταν ο λόγος του ταξιδιού της 24χρονης στην Αθήνα – Άρση απορρήτου για πιθανή εμπλοκή κι άλλου ατόμου

Ο πατέρας του παιδιού ήταν ο λόγος του ταξιδιού της 24χρονης στην Αθήνα –  Άρση απορρήτου για πιθανή εμπλοκή κι άλλου ατόμου

Σε κατ’ οίκον περιορισμό σε χώρο που δηλώθηκε ως μόνιμη κατοικία και θα φιλοξενηθεί,  θα παραμείνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα η 24χρονη αλλοδαπή, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως για το 5 ημερών αγοράκι που έφερε στον κόσμο και βρέθηκε σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων στη διασταύρωση των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους, το πρωί της Τετάρτης.
Η υπόθεση εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο, ενώ μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα καταφτάνουν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και σε άλλους φορείς, από ανθρώπους που θέλουν να αναλάβουν τη φροντίδα του παιδιού ή ακόμα και να το υιοθετήσουν.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται να φτάσουν στην Ελλάδα οι γονείς της 24χρονης, οι οποίοι ήδη έχουν εκφράσει την επιθυμία να αναλάβουν το εγγονάκι τους. Ο μικρούλης συνεχίζει να φιλοξενείται στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Καλαμάτας και από εβδομάδα θα μεταφερθεί στο «Μητέρα», στην Αθήνα.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διαταχθεί άρση απορρήτου του τηλεφώνου της 24χρονης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση εμπλέκεται άλλο άτομο ή αν κάποιος την παρότρυνε να το κάνει.

Διαφώνησαν
Η 24χρονη χθες το πρωί λίγο μετά τις 10, πέρασε την πόρτα της Ανακρίτριας Καλαμάτας μαζί με τους συνηγόρους της Νίκο Μουτεβελή και Κώστα Κρόμπα και έδωσε εξηγήσεις για την πράξη της.
Μετά από 6ωρη εξαντλητική διαδικασία, όπου τόσο η Εισαγγελέας όσο και η Ανακρίτρια έδειξαν ότι μελέτησαν κάθε πτυχή της υπόθεσης και της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί σε βάρος της 24χρονης, διαφώνησαν ως προς την προφυλάκισή της ή μη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας είχε την άποψη ότι η 24χρονη έπρεπε να προφυλακισθεί, ενώ η Ανακρίτρια διατήρησε επιφυλάξεις. Έτσι, οδηγήθηκαν σε διαφωνία, την οποία θα λύσει σε συνεδρίασή του, αφού ακούσει όλες τις πλευρές, το Δικαστικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εντός 5 ημερών, μετά την κατάθεση των προτάσεων.
Μέχρι τότε η 24χρονη τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό σε σπίτι που δηλώθηκε ως μόνιμη κατοικία της και θα φιλοξενηθεί.

Ο πατέρας αδιαφόρησε
Πάντως, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι δικηγόροι της συνέστησαν ψυχραιμία ως προς την αντιμετώπιση της 24χρονης, επισημαίνοντας ότι είναι διαλυμένη και επαναλαμβάνει ότι δεν πέταξε τη σακούλα με το μωρό στον κάδο, αλλά την ακούμπησε επάνω.
Μάλιστα, ο κ. Μουτεβελής εξήγησε ότι η 24χρονη, δεν είχε πρόθεση να αφήσει το παιδί και ακόμα δεν έχει καταλάβει πως έγινε. Συμπλήρωσε δε, πως όταν μια γυναίκα έχει βυθισθεί σε βαριά επιλόχια κατάθλιψη δεν είναι ικανή ούτε βοήθεια να ζητήσει για την κατάστασή της.
Κατά τους ισχυρισμούς της 24χρονης αργά τη νύχτα άφησε τη σακούλα επάνω από τον κάδο. Ο κ. Μουτεβελής, εξέφρασε την απορία αν εκ παραδρομής ή ακόμα και ηθελημένα κάποιος άλλος πέταξε τη σακούλα στον κάδο.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η 24χρονη κατονόμασε τον πατέρα του παιδιού κι αυτός ήταν και ο λόγος του ταξιδιού που έκανε στην Αθήνα, αμέσως μόλις βγήκε από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας την Τρίτη. Ωστόσο, ο ίδιος δεν είχε δείξει ενδιαφέρον για το παιδί.

Της Βίκυς Βετουλάκη