Για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 με θέμα το STEAM.
Το STEAM, που προέρχεται από το ακρωνύμιο των λέξεων Science, Technology, Engineering, Art και Mathematics, έχει ως στόχο τη βιωματική αρχικά και την υπολογιστική στην πορεία καταγραφή των δεδομένων που προκύπτουν από τη παρατήρηση, τον προβληματισμό, το πείραμα. Προσεγγίζει, λοιπόν, έννοιες των Μαθηματικών, της Μηχανικής, της Φυσικής, της Τεχνολογίας και της Τέχνης με τρόπο κατανοητό από τους μαθητές και τις μαθήτριες απόλυτα συνδεδεμένο με τον πραγματικό κόσμο.
Με σκοπό να περάσουν από την κατανόηση ενός πειράματος στην ανάγκη εκτέλεσης και εξαγωγής συμπερασμάτων αλλά και από την απλή αποστήθιση, στη βαθιά κατανόηση των νόμων που διέπουν τη Φύση, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά συνεργάζονται με σχολεία των
Βελγίου, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Κροατίας.
Από το Δεκέμβριο του 2018 μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, μελετούν την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία σε ένα πλαίσιο ευρύ που τους επιτρέπει να γνωρίσουν τις φάσεις της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, να κατανοήσουν τις συνθήκες, τις πολιτικές και οικονομικές δομές και συγκυρίες και, επομένως, να καταλάβουν το εκάστοτε επίπεδο εξέλιξης της Αρχαίας Ελληνικής Μηχανολογίας.
Προκειμένου, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί να είναι πάντοτε ενημερωμένοι για τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και για τις μεθόδους διαχείρισης της τάξης λόγω της εισαγωγής της τεχνολογίας στο μάθημα, επισκέφθηκαν την εβδομάδα από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου τις Βρυξέλλες και τα σχολεία Go! Basisschool Campus Unesco και Go! Basisschool De kleine Geuzen. Εκεί, ακολούθησαν ένα πρόγραμμα έξι ημερών το οποίο τους έδωσε τη δυνατότητα να εξελίξουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, να εκμεταλλευθούν τεχνολογικά προγράμματα ώστε να προσεγγίσουν μαθηματικές αλλά και πολιτισμικές έννοιες, να έρθουν σε επαφή με τεχνικές που διευκολύνουν τη σχολική καθημερινότητα σε εκπαιδευτικό και λειτουργικό επίπεδο.
Στρατηγικός άξονας του σχολείου είναι ούτως ή άλλως η προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών για τις νέες προκλήσεις του 21ου αιώνα, που απαιτούν, μεταξύ άλλων, τεχνολογικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.
Το Erasmus+, εισάγοντας το καινούριο που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκπαιδευόμενου, συντελεί σημαντικά στην ανταλλαγή γνώσεων, στην επαφή με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς και γενικά στη διεύρυνση οριζόντων.