Πεποίθηση για υλοποίηση του έργου με μομφές για όχι άδολη κινδυνολογία και «τρομοκρατία»
Απούσα ήταν η δημοτική Αρχή Λεβεντάκη και ο δήμαρχος Τριφυλίας από τη συνεδρίαση – ενημερωτική συζήτηση για το Βιολογικό Καθαρισμό Γαργαλιάνων στο Συμβούλιο Κοινότητας Γαργαλιάνων, το βράδυ της Παρασκευής στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, και στην οποία από όλους τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους – πλην παράταξης Λεβεντάκη – εκφράστηκε η πεποίθηση για υλοποίηση του έργου με μομφές ακόμη και για όχι άδολη κινδυνολογία καθώς και «τρομοκρατία» του κ. Λεβεντάκη και της δημοτικής του Αρχής για το έργο.
Σε πλήρη αντίθεση και αναντιστοιχία με το κλίμα που επικρατούσε στους Γαργαλιάνους τους τελευταίους μήνες από όσα δημόσια και επίσημα έχουν λεχθεί σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας από τον ίδιο τον κ. Λεβεντάκη για το ΒΙΟ.ΚΑ. Γαργαλιάνων, μετά το πέρας της προχθεσινής συζήτησης όλοι έφυγαν με την πεποίθηση ότι ο Βιολογικός έπρεπε, πρέπει, μπορούσε, μπορεί και θα γίνει, δηλαδή θα ενταχθεί στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ!
Η δε απουσία της δημοτικής Αρχής Τριφυλίας με τα στελέχη της και ιδίως του κ. Λεβεντάκη και των δύο δημοτικών του συμβούλων από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων προκάλεσε δυσμενέστατα σχόλια και ποικίλα ερωτηματικά. Μόνη εξαίρεση η παρουσία και «εισήγηση» του εντεταλμένου συμβούλου Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Στάθη Ανδρινόπουλου, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι μιλάει μόνο σε ό,τι αφορά τον ίδιο, αναφέρει τις δικές του απόψεις και θέσεις και δεν εκφράζει τη δημοτική Αρχή ή το δήμαρχο, ούτε απαντά αντί αυτών, ενώ ως αιχμή εξελήφθη η αναφορά του ότι στη συνάντηση του δημάρχου με συνεργάτες του στη Τεχνική Γραμματεία Λυμάτων – ΜΟΔ στην Αθήνα ο ίδιος δεν είχε κληθεί και δεν ήταν παρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο προηγούμενος διευθυντής Τ.Υ. του δήμου και ψυχή του έργου, Γιώργος Γκόνης, ο κόσμος ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα!
Τη συζήτηση διηύθυνε με υποδειγματικό τρόπο ο πρόεδρος του Σ.Κ. Γαργαλιάνων, Βασίλης Αγγελόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι τον κόσμο τον ενδιαφέρει πού βρίσκεται το έργο και τι πρόκειται να γίνει από δω και πέρα, προσθέτοντας πως, «κάναμε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει ενημέρωση του Γαργαλιανιώτικου λαού σε συνεδρίαση που θα γινόταν στην πόλη μας. Την πρότασή μας αυτή την αποδέχτηκε ο κ. δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο παμψηφεί. Παρότι όμως έχει περάσει αρκετός καιρός δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πότε θα γίνει η συνεδρίαση αυτή γιατι όπως είπε ο κ. δήμαρχος θέλει να τακτοποιήσει κάποιες λεπτομέρειες ακόμα. Εμείς θα επιμείνουμε η συνεδρίαση αυτή να γίνει στους Γαργαλιάνους το συντομότερο δυνατό».
Η Παναγιώτα Λάππα αναφέρθηκε στην ενημέρωση που ζήτησαν και τους έκανε ο κ. Ανδρινόπουλος για το θέμα διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν κάποιες εξελίξεις και ότι θεώρησαν υποχρέωσή τους να καλέσουν αιρετούς και πολίτες σε συνεδρίαση του Συμβουλίου για ενημέρωση σημειώνοντας πως «όλοι μας θέλουμε να γίνει το έργο. Κανένας δεν ήθελε ποτέ να μην προχωρήσει αυτό».
Ο Ανδρέας Ματθιουδάκης επεσήμανε ότι «είμαστε εδώ για ένα θέμα πολύ σοβαρό που απασχολεί όλους τους Γαργαλιανιώτες και όλη την Τριφυλία πιστεύω. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αγωνία των πολιτών αν όλα αυτά που λέγονται ισχύουν, ποια ισχύουν, ποια δεν ισχύουν και τι γίνεται τελικά με το θέμα του Βιολογικού, αν η μελέτη είναι κατάλληλη, αν είναι ακατάλληλη, τι συμβαίνει, όλα αυτά είναι απορίες. Άρα πρέπει από τους υπεύθυνους που χειρίζονται το θέμα να πάρουμε απαντήσεις…» και διευκρίνισε σχετικά με την ενημέρωση που ανέφερε η κα Λάππα ότι έκανε ο κ. Ανδρινόπουλος, ότι οι τρεις σύμβουλοι του Συμβουλίου δεν είχαν ενημέρωση γι’ αυτό καλούσαν και ξανακαλούσαν να γίνει τοπικό για να ενημερωθούν.
Ο κ. Ανδρινόπουλος ξεκίνησε λέγοντας ότι, όπως έχει πει ο δήμαρχος, θα γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. ειδικά για το ΒΙΟ.ΚΑ. Γαργαλιάνων και επεσήμανε ότι ο ίδιος έχει αναλάβει την παρακολούθηση και το συντονισμό των εμπλεκομένων και αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου προκειμένου να προχωρήσουν στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και όπου υπάρχει δυσκολία παρεμβαίνει μόνο και μόνο επειδή τον ενδιαφέρει και τον πονάει αυτό το έργο για τον τόπο του, προσθέτοντας ότι «Κι ένας από τους λόγους που συνεργάζομαι με την πλειοψηφούσα παράταξη είναι ότι συνεργάζομαι για να προωθήσω έργα που αφορούν τον τόπο μας και για κανέναν άλλο λόγο, ούτε για καρέκλες, ούτε για τίτλους και μου προσφέρανε τίτλους και δεν τους δέχτηκα».
Ο ίδιος ανέφερε ότι τον Οκτώβρη του 2019 επισκέφθηκε την τεχνική υπηρεσία του δήμου και ζήτησε ενημέρωση για το που βρίσκονται, τι κάνουν και τι μέλλει να κάνουν από τότε και πέρα και έχει και έγγραφη ενημέρωση αλλά δε μπήκε σε λεπτομέρειες.
Τόνισε ότι διαπίστωσε πως υπάρχουν (σ.σ. υπήρχαν) δύο θέματα, για την κυριότητα για οικόπεδα – εκτάσεις που γίνονται οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού και είμαι μία αυτή η έκταση και το δεύτερο για σύσταση δουλείας για τις εκτάσεις όπου θα διέρχονται οι αγωγοί.
Το δεύτερο που έχει προκύψει, όπως είπε, είναι ότι χρειάζεται κάποια τροποποίηση στη μελέτη για να είναι σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου προγράμματος.
Η πρόταση, είπε, είχε ημερομηνία υποβολής μέχρι τέλος Δεκέμβρη 2019 και δόθηκε παράταση μέχρι 30 Απριλίου 2020. Ο ίδιος ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο και μέσα στο Νοέμβριο πιο εντατικά είχε συνάντηση με όλους τους ιδιοκτήτες και για την αγορά της έκτασης και εκεί που περνάνε οι αγωγοί και δρομολόγησαν διαδικασίες για την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας ή να γίνει σύσταση δουλείας διέλευσης των αγωγών όπου απαιτείται και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται ακόμα και οι ιδιοκτησίες θα αποζημιωθούν.
Δύο έχουν προσφύγει στα δικαστήρια γιατι είχαν αντιρρήσεις για το Βιολογικό κι ένας είναι στον Καναδά πολύ βόρεια και είναι δύσκολο να φτιάξει πληρεξούσιο στο κοντινότερο προξενείο, ενώ ξεκίνησαν και διαδικασίες απαλλοτρίωσης, που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.
Αναφέρθηκε σε επαφές με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και τη Γραμματεία Λυμάτων και τη Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος. Αναζήτησαν και αναζητούν τον τρόπο τροποποίησης της μελέτης εξετάζοντας όλους τους τρόπους, εάν μπορεί να γίνει απ’ την τεχνική υπηρεσία, απ’ τη μελετήτρια εταιρεία ή από κάποια άλλη εταιρεία.
Η μελετήτρια εταιρεία είναι σε δικαστική αντιδικία με το δήμο και ζητάει χρήματα κι έχουν φτάσει στο 1 εκ. ευρώ. Από το καλοκαίρι του 2017 που βγήκε η ΑΕΠΟ, είπε, θα έπρεπε να έχουν γίνει διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και σε ένα χρόνο θα είχαν τελειώσει και, επίσης, να είχαν προσαρμοστεί οι μελέτες στα κριτήρια επιλογής του έργου για τις Προσκλήσεις Προγραμμάτων και να είχε υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης.
Ο ίδιος τόνισε ότι θα ζητήσει να γίνει ΕΔΕ.
Σε παρέμβαση και ερώτηση του Παναγιώτη Κατσίβελα ότι η απόφαση για παραλαβή της μελέτης έγινε ομόφωνα και ο κ. Ανδρινόπουλος δεν έθεσε κανένα ζήτημα, απάντησε ότι παρέλαβαν τη μελέτη γιατί εμπιστεύθηκαν τους τρεις Γαργαλιανιώτες δήμαρχο, αντιδήμαρχο και διευθυντή τεχνικής υπηρεσίας λέγοντας «έπρεπε να τις ψάχνω εάν είναι σωστές οι μελέτες ή όχι;».
Σε ερώτηση του Ευάγγελου Κοροβίλα εάν κινδυνεύει το έργο κι εάν αυτή τη στιγμή μπορούν να το εντάξουν, ο κ. Ανδρινόπουλος απάντησε πως «η εκτίμησή μου είναι ότι δεν κινδυνεύουμε», αλλά δε μπορεί να διαβεβαιώσει πόσο σύντομα θα γίνει η δημοπράτησή του, ενώ σε ερώτηση του κ. Κοροβίλα για την τροποποίηση της μελέτης, απάντησε ότι «υπάρχουνε συζητήσεις με εταιρεία ή εταιρείες και σύντομα θα ‘χουμε απόφαση που θα της γίνει ανάθεση και θα ’χουμε κι απόφαση, γι’ αυτό θα σας ενημερώσει ο δήμαρχος πλέον ο οποίος έχει και το λόγο να βγάλει την απόφαση να της κάνει την ανάθεση».
Σε παρέμβασή του ο Γιάννης Αδρακτάς ανέφερε ότι «στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και γι’ αυτό αναπτύχθηκε μια ανησυχία στον κόσμο, ο δήμαρχος είπε κατά λέξη, χωρίς κανείς ν’ ανταπαντήσει, μετά την επίσκεψη Γραμματεία Λυμάτων, “δεν υπάρχει καμία ελπίδα ένταξης”, διαβάζω αυτά που μετέφεραν οι εκλεκτοί δημοσιογράφοι, κι ότι “σε λίγες μέρες θα υπάρξει κι επίσημη ανακοίνωση απ’ την αρμόδια υπηρεσία. Υπάρχει το περιθώριο υποβολής πρότασης μέχρι τέλος Απριλίου αλλά δεν προλαβαίνουμε. Μας ζήτησαν καινούργια μελέτη”. Αυτό ειπώθηκε από το δήμαρχο ένα μήνα πριν. Με χαρά άκουσα τώρα ότι ο κ. Ανδρινόπουλος επαναφέρει την κουβέντα στη σωστή βάση, ότι προφανώς θα γίνει όχι μόνο γιατί πρέπει αλλά και γιατί είναι έτοιμη. Αυτή όμως η κινδυνολογία γιατί αναπτύχθηκε; Γιατί φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο;».
Ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε ότι, θα απαντάει για ό,τι αφορά τον ίδιο και το τι ειπώθηκε στη Γραμματεία Λυμάτων δεν το ξέρει γιατί δεν ήταν εκεί! Ακολούθως διάβασε το Ενημερωτικό Σημείωμα της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων – ΜΟΔ, που έχουμε δημοσιεύσει στο «Θ».
Ο πρώην δήμαρχος κι επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», ανέφερε ότι, «αυτό το οποίο ξεσήκωσε την αγανάκτηση και την αντίδραση της δικής μας πλευράς είναι ότι ελέχθη ότι η μελέτη είναι άχρηστη, ελέχθη ότι το έργο πάει στα βράχια, ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί και η προαιώνια επιθυμία των πολιτών των Γαργαλιάνων και βεβαίως και των Κοινοτήτων δεν έχει καμία ελπίδα. Επειδή αυτά τα πράγματα δεν ήτανε κατ’ ουδένα τρόπο έτσι αλλά κυρίως εμείς πρώτοι απ’ όλους αλλά και μαζί με όλους εσάς που το ζητάμε, που το ’χουμε ανάγκη, που αν θέλετε ξενυχτίσαμε, κουραστήκαμε και δουλέψαμε για να φτάσουμε σ’ αυτή τη στιγμή το θεωρήσαμε ιεροσυλία. Δε θα λέγαμε τίποτα και δε θα θίγαμε άνθρωπο, θα τα αφήναμε τα πράγματα να κυλήσουν όπως φαίνεται ότι πολύ καλά κυλάνε τώρα και ο κ. Ανδρινόπουλος το ομολόγησε.
Αλλά, πώς να δεχτούμε ότι επί πέντε χρόνια μαζί με την τεχνική υπηρεσία, με εμπιστοσύνη στην τεχνική υπηρεσία, κάναμε κάτι το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει; Εάν έρθουμε στο 2014 και κουβεντιάζαμε όλοι μαζί για το Βιολογικό Καθαρισμό οι μισοί θα γελάγαμε κι άλλοι μισοί θα κλαίγαμε. Δείξαμε θέληση, δουλέψαμε, φτάσαμε στο δια ταύτα και ως δια μαγείας ακούμε ότι όλα είναι άχρηστα, ότι όλα πήγανε στο βρόντο. Αυτό ήταν αυτονόητο ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτό. Αλλά κι αν αυτό πέστε ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι, ε, σ’ αυτή τη διαδικασία διασυρθήκανε και άνθρωποι σοβαροί, επιστήμονες, που είχανε δουλέψει και πριν από εμάς το Βιολογικό Καθαρισμό αλλά κυρίως και πρωτίστως δώσανε την ψυχή τους για να φτάσουμε στο δια ταύτα.
Ούτε μία στιγμή δεν πέρασε απ’ το μυαλό μας ότι υπάρχει περίπτωση αυτό το έργο να μη φτάσει στην υλοποίηση και στη χρηματοδότηση. Και γι’ αυτό και ό,τι είπαμε, και ό,τι είπα και ό,τι υποστηρίξαμε στο δημοτικό συμβούλιο ένα και μόνο κίνητρο είχε: Ότι είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα φτάσουμε να γίνει ο Βιολογικός Καθαρισμός των Γαργαλιάνων.
Και για να μη μου πείτε ότι τρέχω στα παλιά, ένα μόνο λέω και σταματάω ως προς αυτό: Εάν δεν είχε μεσολαβήσει η δική μας θητεία, σήμερα η συνάντηση δεν θα γινότανε. Δεν θα είχαμε αντικείμενο κουβέντας. Γιατι αφήστε μου να υπερηφανεύομαι ότι καταφέραμε αυτό το οποίο θεωρούσε η κοινωνία ακατόρθωτο, να υπάρχει μια ολοκληρωμένη μελέτη μετά από 26 χρόνια…». Τόνισε δε ότι ομόφωνα παραλήφθηκε η μελέτη στο Δ.Σ. Τριφυλίας και είχαν προηγηθεί επίσης ομόφωνες αποφάσεις από προηγούμενα Δ.Σ. και αναφέρθηκε στην απόφαση για το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και την ενημέρωση για το ΥΜΕΠΕΡΑΑ καθώς και τις επαφές και συναντήσεις στο υπουργείο και τη ΜΟΔ, ενώ παρουσίασε στοιχεία σχετικά με εντάξεις αντίστοιχων έργων με ισοδύναμους πληθυσμούς που έγιναν το Δεκέμβριο του 2019 τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στη μελέτη ως έχει.
Σε πολιτική, όπως είπε, τοποθέτηση ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. και δημοτικός σύμβουλος από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Σαράντος Κουκούμης, αναρωτήθηκε αν είναι λογικό τόσα χρόνια να μην έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και το έργο και οι Γαργαλιάνοι να μην έχουν Βιολογικό ενώ έψεξε τη διαδικασία αναθέσεων μελετών τις οποίες θα μπορούσε να κάνει η τεχνική υπηρεσία αφού θα είχε στελεχωθεί ή δημόσιος φορέας.
Ο Γιάννης Αδρακτάς επεσήμανε ότι είναι όλοι απ’ την ίδια πλευρά γιατι θέλουν να ζουν σε μια πόλη χωρίς την υφιστάμενη κατάσταση με τα λύματα, ότι έχουν φτάσει στο παρά πέντε και καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση όλοι οι Γαργαλιανιώτες δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ επεσήμανε να αφήσουν να ενταχθεί το έργο και μετά να μαλώσουν για ευθύνες συμπληρώνοντας ότι όλες οι δημοτικές Αρχές έκαναν κάτι και προσυπογράφοντας όσα ανέφερε ο κ. Κατσίβελας.
Τόνισε πως πρέπει να φύγουν με την πεποίθηση ότι το έργο θα γίνει, επισημαίνοντας πως η κινδυνολογία δεν είναι άδολη και ότι χρήματα παραπάνω από 700.000 ευρώ δεν πρέπει να πάρει η εταιρεία που έκανε τη μελέτη γιατί θα είναι κακούργημα, ενώ τόνισε ότι για να φτάσουμε εδώ έχει υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση και διερωτήθη εάν ενδεχομένως υπάρχουν και κάποιοι που να μη θέλουν να γίνει το έργο, για να κλείσει λέγοντας ότι το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει. Ο Γιάννης Κατσούλας είπε ότι ο κόσμος θα φύγει από τη συνεδρίαση με την πεποίθηση πως ο ΒΙΟ.ΚΑ. θα γίνει και ότι έχει μπει στο τελικό στάδιο, τονίζοντας ότι «η συζήτηση κατάφερε να διαψεύσει οικτρά τον κ. δήμαρχο, τον κ. Λεβεντάκη, ο οποίος με την “τρομοκρατία” του είχε περάσει στον κόσμο ότι πλέον αυτό το έργο δεν γίνεται…» και σημειώνοντας πως για το έργο έχει δουλέψει πολύς κόσμος διαχρονικά.
Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσαφαράς, τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Ανδρινόπουλο ότι άκουσε με χαρά ότι το έργο μπαίνει σ’ ένα δρόμο «όμως, μες στο δημοτικό συμβούλιο πριν από είκοσι μέρες, είκοσι πέντε, είχαμε τελείως διαφορετική άποψη και ειλικρινά, εσείς ο οποίος γνωρίζετε το θέμα από δύο προηγούμενες δημοτικές Αρχές και περιόδους και ως εντεταλμένος σύμβουλος, γνωρίζοντας τα προβλήματα, κατά την άποψή μου θα έπρεπε να έχετε βάλει θέμα στο Δ.Σ. μέχρι τώρα, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει, αποκλειστικά και μόνο το Βιολογικό των Γαργαλιάνων» και ανέφερε ότι είναι το μεγαλύτερο έργο που θα διαχειριστούν ως δημοτική Αρχή και οφείλουν να το δουν με μεγαλύτερο σεβασμό και σοβαρότητα «διότι όπως ακούστηκε μες στο συμβούλιο η μελέτη είναι άχρηστη, η μελέτη δε γίνεται, το έργο χάνεται».
Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι ώρα να μεταφέρουν ή να ρίξουν ευθύνες αλλά ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για να γίνει το έργο και πως πρέπει να αξιοποιήσουν το επιστημονικό προσωπικό του δήμου.
Ο τέως δήμαρχος, Κώστας Κόλλιας, τόνισε πως το κλίμα είναι ομοψυχίας και θέλησης για το έργο και πως η δημοτική του Αρχή πλήρωσε για την υλοποίηση της μελέτης και υπέβαλε πρόταση όχι για να ενταχθεί αλλά να μπορέσει να βρει χρήματα για τη μελέτη. Η Μάγδα Καμπύλη τόνισε πως όλοι θέλουν να γίνει και έργο και αυτό ενδιαφέρει.
Ο άνθρωπος που είναι πραγματικά η ψυχή του έργου, ο επί σειρά ετών διευθυντής τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, τον οποίο αναίτια η δημοτική Αρχή Λεβεντάκη αντικατέστησε και μετακίνησε σε άλλη διεύθυνση, Γιώργος Γκόνης, φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στη μελέτη και το έργο τονίζοντας την ομόφωνη απόφαση με αριθμό 1/2015 και διαβεβαίωσε πως η μελέτη δεν είχε κανένα ζήτημα επιλεξιμότητας στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» ούτε και στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΡΑ και ότι μπορεί να πει και τώρα καταθέστε όπως είναι την πρόταση!
Περιέγραψε τους δύο τρόπους που μπορούν να επιλεγούν ώστε το έργο να προχωρήσει και χρηματοδοτηθεί, σημειώνοντας ότι, «Οι Γαργαλιάνοι πρέπει να αποκτήσουν Βιολογικό και θ’ αποκτήσουν» και τόνισε με συγκίνηση ότι «σε ό,τι είμαι χρήσιμος, να ξέρετε ότι, και τις πίκρες και τις αδικίες θα τις βάλω στην άκρη και θα χαρώ πολύ κι εγώ να βοηθήσω» με τον κόσμο να ξεσπά σε παρατεταμένο χειροκρότημα!
Του Ηλία Γιαννόπουλου