150.000 ευρώ στις Μητροπόλεις δίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω κορωνοϊού

150.000 ευρώ στις Μητροπόλεις δίνει  η Περιφέρεια Πελοποννήσου λόγω κορωνοϊού

Οικονομική ενίσχυση στις Μητροπόλεις της ενέκρινε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως κατεπείγουσα ανάγκη στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ελήφθησαν υπόψη τα αιτήματα των Ιερών Μητροπόλεων περί οικονομικής τους ενίσχυσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάγκες των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και ιδίως για την αντιμετώπιση αναγκών που αφορούν στη λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του ιού και ενίσχυσης των κοινωνικών τους δομών για την υλοποίηση των ενοριακών συσσιτίων εν όψει Πάσχα.

Συνολικά σε όλες τις Μητροπόλεις της Περιφέρειας θα διατεθεί το ποσό των 150.000 ευρώ.

Στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας θα διατεθούν 20.000 ευρώ ως ενίσχυση του προγράμματος παροχής ειδών τροφίμων σε απόρους (μοναχικά άτομα και οικογένειες) και των κοινωνικών δομών για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID-19.

Στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας θα δοθούν 15.000 ευρώ ως ενίσχυση του προγράμματος παροχής γευμάτων σε απόρους και των κοινωνικών δομών για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του ιού.

Β.Β.