Στους λασπολόγους απαντά η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, Κατερίνα Πεζώνη

Στους λασπολόγους απαντά η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, Κατερίνα Πεζώνη

Τιτάνιο και ανιδιοτελές είναι το έργο που κάνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας και οι εθελοντές του για την προστασία των πολυάριθμων αδέσποτων που υπάρχουν σε όλη τη Μεσσηνία, όμως υπάρχουν και κάποιοι που για άγνωστο λόγο συστηματικά «πολεμούν» με κάθε τρόπο τον ΦΟΚ και προσωπικά την πρόεδρο Κατερίνα Πεζώνη, η οποία αναγκάστηκε να καταφύγει στην δικαιοσύνη και παράλληλα να απαντήσει δημόσια με την παρακάτω ανοικτή επιστολή:

«Ως Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, είμαι υποχρεωμένη να προβώ σε αυτή την δήλωση, ώστε να ενημερωθείτε όλοι εσείς που πραγματικά ενδιαφέρεστε για τους τετράποδους φίλους μας, για το τι συμβαίνει, δεδομένου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ειπωθεί πολλά. Εναπόκειται στον καθένα εξ υμών να βγάλει τα συμπεράσματά του. Η παρούσα μου δεν αποτελεί απολογία, γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, πλην της αγάπης μου για τα ζώα, αλλά θα πρέπει και εγώ να τοποθετηθώ, αφού πέραν των άλλων, θίγομαι βάναυσα και λοιδωρούμαι από ορισμένους επιτήδειους.

Όπως προανέφερα, έχουν ακουστεί και ειπωθεί πολλά τόσο εναντίον μου όσο και εις βάρος του Φ.Ο.Κ. στην μικρή κοινωνία της Καλαμάτας. Για δήθεν, λαθρεμπορία σκύλων, για, δήθεν, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για δήθεν, παράνομες συναλλαγές, για δήθεν, ακρωτηριασμούς και «παράνομες θανατώσεις σκύλων» και ότι άλλο μπορεί να βάλει ένας διεστραμμένος ανθρώπινος νους.

Αυτές οι ανυπόστατες κατηγορίες προέρχονται από δύο δόλιους και κακόβουλους συμπολίτες μας, με τους οποίους πλέον θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη, όπου θα κληθούν να αποδείξουν όσα υποστηρίζουν. Και αυτό διότι οι δόλιες, ψευδείς και συκοφαντικές τους κατηγορίες, δεν μπορούν να μείνουν πλέον αναπάντητες. Ταυτόχρονα υφίσταται ένας λογαριασμός στο facebook, που κατακλύζεται από ψέματα, ύβρεις και συκοφαντίες. Ο/οι χρήστης/ες αυτής της ιστοσελίδας κρύβεται επιμελώς, πίσω από την ανωνυμία (όχι όμως για πολύ ακόμα) για να μπορεί να εκτοξεύει ελεύθερα τις αήθεις κατηγορίες του. Όπως προανέφερα ήδη η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τα δέοντα και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ περαιτέρω.

Θα πρέπει όμως εσείς, να γνωρίζετε τι έχει κάνει ο Φ.Ο.Κ. μέχρι σήμερα και τι συνεχίζει να κάνει. Ο Φ.Ο.Κ. ιδρύθηκε από μία ομάδα ανθρώπων, που λατρεύουν τα ζώα και προσπάθησε να βοηθήσει τα αδέσποτα, ώστε να διαφύγουν από την κακομεταχείριση και τον αφανισμό. Γνωρίζετε όλοι, ότι δυστυχώς στην Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο, τα συμπαθητικά τετράποδα, αρκετοί -ευτυχώς λίγοι- τα αντιμετωπίζουν ως «πράγματα», ως «άψυχα αντικείμενα». Αυτός είναι και ο λόγος που τους συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, τα ακρωτηριάζουν, τα καίνε, τα βασανίζουν, στην χειρότερη περίπτωση ενώ στην καλύτερη, τα εγκαταλείπουν στον δρόμο, αδιαφορώντας για την τύχη τους.

Ο Φ.Ο.Κ. μέχρι σήμερα έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία, τολμώ να πω, την αποκλειστική ευθύνη της παροχής βοήθειας προς του Δήμους, αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα. Είναι πολύ εύκολο για τους τρίτους να αναρωτηθούν και ενδεχομένως να αμφισβητήσουν αυτήν την διαδικασία. Η αλήθεια όμως, που στηρίζεται στα όσα αυστηρά ορίζει ο Νόμος, είναι τελείως διαφορετική. Δεν θα προσπαθήσω να αποδείξω την διαδικασία και τις προϋποθέσεις που ο Νόμος απαιτεί, απλώς θα αναφέρω, ότι επί χρόνια τώρα, αναλαμβάνουμε αυτήν την ευθύνη, καταθέτοντας προτάσεις, όπως ο Νόμος απαιτεί. Οι δε συμβάσεις που υπογράφονται, μεταξύ ημών και των Δήμων, στηρίζονται σε διαφανείς και κρυστάλλινες διαδικασίες, που αναρτώνται στο διαδίκτυο και είναι γνωστές στον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο. Φυσικά, ο οποιοσδήποτε μπορεί, ανά πάσα στιγμή, αν πιστεύει ότι κάτι δεν συνάδει προς την νομιμότητα, να τις προσβάλλει, ενώπιον των αρμοδίων οργάνων, όπως η Νόμος προβλέπει. Πλην όμως, μέχρι σήμερα, ουδείς και για κανένα λόγο δεν το έχει πράξει. Γιατί άραγε?

Μέχρι σήμερα, ως Σύλλογος, έχουμε υποστεί άπειρους ελέγχους, από όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, είτε Οικονομικές, είτε Διοικητικές κ.ο.κ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούμε και εφαρμόζουμε τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο Νόμος. Μέχρι σήμερα, όλοι οι φορείς και αρμόδιοι, μας έχουν βρει, κατόπιν ενδελεχών ελέγχων όχι απλώς σύννομους αλλά πλέον του νόμιμου και ηθικού εν τάξει. Και αυτό διότι, μοναδικό μας μέλημα και είναι η αγάπη μας για τα ζώα. Οι επιδοτήσεις που δίδονται από το Κράτος, οι οποίες άλλωστε είναι γνωστές τοις πάσι, είναι δεδομένο ότι δεν αρκούν ούτε κατ’ ελάχιστον ώστε να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των αδέσποτων ζώων. Παρ’ όλα αυτά εμείς προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε, εργαζόμαστε αδιάκοπα, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την αγάπη μας για τα ζώα και όχι την οποιουδήποτε είδους ανταμοιβή, ηθική ή υλική. Οποιοσδήποτε κακόπιστος θα μπορούσε αυτό να το αμφισβητήσει, αλλά δυστυχώς έτσι έχουμε μάθει. Είναι πανεύκολο να ρίχνεις «λάσπη και όλο κάτι θα μείνει» ιδίως όταν είσαι ιδιοτελής !!!

Μέχρι και σήμερα έχουμε και έχω προσωπικά κατηγορηθεί για διάφορα και ποικίλα !!! Θα μπορούσα να παραθέσω πληθώρα παραδειγμάτων, που αποδεικνύουν το ποιόν μου και τον χαρακτήρα μου. Αλλά δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο. Εγώ είμαι εδώ, με όνομα και διεύθυνση και ασφαλώς υποβάλλομαι στην οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική. Δεν κρύβομαι ούτε πίσω από ανωνυμίες, ούτε πίσω από «site» και «ανώνυμες καταγγελίες». Όσες φορές έχω κληθεί είτε από την Αστυνομία, είτε από τον Εισαγγελέα είτε από τις Δημοτικές Αρχές, εμφανίζομαι και καταθέτω τις απόψεις και τα διαπιστευτήριά μου. Δεν έχω τίποτε να φοβηθώ και ασφαλώς τίποτε να κρύψω. Άλλοι σε λίγο θα τρέχουν κρυφτούν …

Δεν θα προσπαθήσω εγώ να αλλάξω γνώμη, στον οποιοδήποτε κακόπιστο, δεδομένου ότι είναι γνωστό, πως όταν ο «Έλληνας» «σχηματίζει άποψη», ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να του αλλάξει άποψη ή γνώμη !!! Δικαίωμά του αναφαίρετο και άκρως συνταγματικό !!!

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΝΑ ΠΡΑΤΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΩΡΩ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ !!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΦΗΣ: ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ».