Λίγο μετά τις 12 το βράδυ η Alpha Bank εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί απόψε είναι τεχνικής φύσεως.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του myAlpha Web έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές.
Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας.
Λυπούμαστε για την αναστάτωση.
Οι τεχνικές υπηρεσίες της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος.
Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν.
Τι είχε προηγηθεί και οι πληροφορίες για επίθεση στο σύστημα της Τράπεζας
Επίθεση από χάκερς δέχεται το σύστημα e-banking της Alpha, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη
Να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί περιπτώσεις καταθετών που έχουν λάβει sms για κωδικό πρόσβασης, χωρίς να έχουν κάνει είσοδο στον λογαριασμό τους.
Ακόμα βέβαια δεν έχει αναφερθεί κάποιο πραγματικό πρόβλημα, σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις του κόσμου.
Από πλευράς της τράπεζας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, προκειμένου να λήξει γρήγορα το όλο ζήτημα.
Σε εξελιξη cyber attack κατα της Alpha Bank. Αντιμετωπιζεται. Κανενα προβλημα με τις καταθεσεις.
— Dimitris Kottaridis (@dimkott) July 3, 2020
Εξάλλου σε τέτοια ζητήματα οι μεγάλες τράπεζες πάντα έχουν πολύ υψηλό τείχος προστασίας.
sportime.gr
Το μήνυμα που έλαβαν χρήστες του ebanking της Alpha Bank
«myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5’», το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους χρήστες του ebanking της Alpha Bank.
Το iefimerida.gr επικοινώνησε με στελέχη της τράπεζας Alpha Bank, τα οποία τόνιζαν ότι δεν πρόκειται για cyber attack αλλά και αστοχία στο λογισμικό του συστήματος που αποστέλλει ομαδικά sms. «Εχει τρελαθεί το σύστημα» έλεγαν χαρακτηριστικά. Πρόσθεταν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα χρήματα, αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών.
Πηγές από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν πρέπει κανείς από όσους έλαβαν το sms να αλλάξει τους κωδικούς του για την περίπτωση που όντως αποδειχθεί ότι πρόκειται για cyber attack και προσπάθεια «phising» (δόλιου «ψαρέματος» κωδικών).