Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, τον αντιτρομοκρατικό νόμο 2928 του 2001 τον είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Σημίτη. Ο νόμος αυτός που συκοφαντήθηκε από την Αριστερά και είχε χαρακτηριστεί ως «τρομονόμος», συνέβαλε στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.
Κάνοντας εφαρμογή του νόμου αυτού, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με κυβέρνηση Σαμαρά έστειλε τις δικογραφίες που αφορούσαν στη Χ.Α. στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Βάσει των δικογραφιών Δένδια και με την εφαρμογή του «τρομονόμου» 2928 του 2001 καταδικάζονται σήμερα οι χρυσαυγίτες.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρουπακιώτης της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, που σήμερα προσπαθεί να βγάλει από τα αδιέξοδα τον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τις καταγγελίες Κοντονή, είχε τότε το νομικό οπλοστάσιο του Νόμου 2929 του 2001 να «παραγγείλει» στον εισαγγελέα να κινηθεί αμέσως για τη διερεύνηση των εγκλημάτων της Χ.Α., που σήμερα τεκμηριώνουν τη σύσταση και τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.
Είχε, δηλαδή, όλο το νομικό οπλοστάσιο να κινήσει τη διαδικασία για τη δίωξη της Χ.Α. Τίποτα δεν τον εμπόδιζε να κινήσει τη διαδικασία για τη δίωξη, επαναλαμβάνω, βάσει του νόμου 2928 του 2001. Και έρχεται σήμερα να υπαινίσσεται ότι δεν είχε νόμο για να συλλάβει τους χρυσαυγίτες.
Η μεθόδευση του ναυαγοσώστη Ρουπακιώτη είναι από μόνη της λίγο αστεία, και λόγω του χρονικού σημείου που ήρθε. Είναι προφανές ότι το συνειδητό ψέμα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης χρησιμοποιήθηκε ως αντίβαρο στις αποκαλύψεις Κοντονή και στήριγμα στο άθλιο πρωτοσέλιδο της Αυγής. Αυτές τις ώρες, όμως, το κυρίαρχο ζήτημα είναι η ολοκλήρωση, με υποδειγματικό τρόπο, μιας ιστορικής δίκης. Η Δημοκρατία δείχνει σήμερα την ωριμότητά της και το κράτος δικαίου τη δύναμή του.
Του Μιχάλη Σούμπλη
Υ.Γ.: Ας όψεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όχι μόνον επέβαλε την απλή αναλογική, αλλά ήθελε να κατεβάσει και το όριο εισόδου στη Βουλή από το σημερινό 3% στο 2%. Προς τιμήν του ΚΙΝ.ΑΛ. που αντιστάθηκε στην απόφαση.