Το Πολυτεχνείο ζει – όχι στην κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών
Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας σήμερα Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 6.00 το απόγευμα, με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας καλεί η Αντ.αρ.συ.α. Μεσσηνίας.
Σε σχετική δε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η εξέγερση φοιτητών-εργατών-μαθητών το Νοέμβρη του 1973 για να πέσει η χούντα των συνταγματαρχών, με τα εμβληματικά συνθήματα “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία”, “Έξω το ΝΑΤΟ-Έξω οι ΗΠΑ”, φωτίζει τους αγώνες του λαού μας όλα τα επόμενα χρόνια. Οι εκδηλώσεις και οι πορείες σε όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο σφραγίζονται από τη θέληση και τις ανάγκες για να εκπληρωθούν τα προτάγματά του, να βρουν δικαίωση οι σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας για Υγεία – Εργασία – Παιδεία – Ελευθερία- Φιλία των λαών.
Η κυβερνητική απόφαση για την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων για τις επόμενες 4 μέρες με στόχο την παρεμπόδιση του λαού και της νεολαίας στις εκδηλώσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου είναι μια άθλια πολιτική πράξη ακραίου αυταρχισμού και μέσα από τα τερατώδη εξοντωτικά πρόστιμα, την αστυνομοκρατία και την καταστολή επιδιώκει να επιβάλει ένα γενικευμένο σιωπητήριο και με τον τρόπο αυτό να βάλει τους αγώνες σε γύψο. Για το σκοπό αυτό τις προηγούμενες μέρες είχε εγκαινιάσει μία επιχείρηση βίας και καταστολής με διαδοχικές επιθέσεις, με προσαγωγές και συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση προσπαθεί τις δικές της εγκληματικές ευθύνες και την παταγώδη αποτυχία της στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης να τις μετατοπίσει στις πλάτες του αγωνιστικού, λαϊκού και εργατικού κινήματος και να ενοχοποιήσει τους αγώνες για το δήθεν κίνδυνο διασποράς της πανδημίας.
Η αντιλαϊκή αυτή επιλογή της κυβέρνησης δείχνει το δρόμο που θα αντιμετωπίσει κάθε εστία αντίστασης και αμφισβήτησης από τώρα και στο εξής ξεκινώντας από τις αντιδράσεις ενάντια στο νόμο Βρούτση και την απεργία της 26/11. Μια πολιτική που κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα και παρέχει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο να αντεπεξέλθει αυτό με επιτυχία από την κρίση και για άλλη μια φορά τις συνέπειες να τις φορτώσουν στις πλάτες του λαού.
Οι αγώνες των εργαζόμενων όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης απέδειξαν με την ουσιαστική τήρηση των μέτρων προστασίας, ότι δεν αποτελούν κίνδυνο, αντίθετα επικίνδυνη ήταν και παραμένει η πολιτική της κυβέρνησης για την παραπέρα διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Η χούντα δεν τελείωσε το ‘73” είναι όσο ποτέ πριν επίκαιρο».